Възможностите на онлайн стриймингът

str2Стрийминг медиите смениха правилата на играта за видео и аудио индустрията. Професионалистите, които някога бяха въоръжени с камери, снимайки филми за телевизията или театъра, вече имат нова интернет-базирана платформа, по-евтино снимачно оборудване и нови онлайн зрители. Докато YouTube, Vimeo и много други уебсайтове помагат за демократизиране на видео продукцията, то компании като Hulu, Amazon Prime и Netflix позволяват на потребителите да анулират скъпи кабелни телевизионни сметки и да изберат това, което те искат да гледат по всяко време чрез стрийминг технологията.

Когато музиката се превърна в част от онлайн медия индустрията, потребителите получиха достъп до любимите си песни, Pandora радио и други подобни услуги. Анализ на пазара през 2016 показва, че физическите музикални продажби са намалели с 13%, докато стрийминг музикалните продажби са нараснали с 30 на сто. Тенденциите са сходни и за онлайн видеото. Всеки ден потребителите се обръщат към онлайн медии с по-евтини сметки за абонамент, като казват сбогом на медии като кабелна телевизия, скъпи абонаменти на премиум канали, сателитно радио и физически покупки на CD-та.

Възможности на индустрията
Какво означава всичко това за тези, които се интересуват от цифрова медийна продукция? Възможностите могат да бъдат безкрайни. Например много стрийминг компании са фокусирани върху осигуряване на висококачествено цифрово онлайн видео, върху маркетинг на пазара и реклама за клиентите, както и върху предлагане на софтуер за най-различни платформи, позволяващ им да привлекат нови зрители.

Електронно обучение
Фирмите могат да използват стрийминг медиите, за да доставят семинари, презентации и обучение на служителите си, на живо или по заявка, което едновременно намалява времето и разходите им за пътуване. По същия начин, образователните институции могат да осигурят курсове онлайн и използването на съдържание по заявка допълнително разширява техния образователен обхват. Медийните платформи за онлайн видео могат да бъдат полезно включени в системите за управление на обучението на предприятията, предоставяне обучение на служители, които работят от дома си или в малки офиси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>