Избор на съдомиялна за заведение

съдомиялна

Има множество видове съдомиялни. Някои от тях биват рекламирани с размера им – например, съдомиялна 40 см, други – с броя цикли, трети – с обема на съдовете. Всички тези и много повече характеристики, които ви биват предоставени, когато отидете в магазина за ресторантьорско оборудване, са важни, със сигурност. Но как да боравим с тях и как да разберем кой, всъщност, би бил най-добрият уред за нашите нужди.

 

Един от елементите, които ще ни помогнат в този случай, е производителността. Тя се определя от дължината на цикъла на измиване. Той ще зависи от скоростта на машината, която при повечето уреди може да се променя в няколко степени. Обикновено продължителността е обособена в стандартни продължителности, от типа на 60 секунди, 90 секунди и т.н. Кратките цикли означава по-голяма бързина на миене и по-голям общ капацитет.

 

Тази характеристика е важна при вашия избор, тъй като тя ще определя дали уредът ще успява да се справи с изискванията на заведението ви. Това, от друга страна, зависи от натоварването ви и от наличната ви посуда. В зависимост от времето, с което разполагате за подмяна на мръсни и чисти съдове, в зависимост от обема кухненска посуда, с която боравите, и в зависимост от нуждите си от чисти съдове можете да придобиете приблизителна представа каква производителност ви е необходима. Това е и главната методика за диференциация между уредите, като повечето от останалите черти общо взето си приличат.

 

В повечето случаи професионалните съдомиялни на пазара могат да измият между 200 и цели 10 000 и повече съда на час. Всичко това ви позволява да боравите в изключително широк диапазон, спрямо нуждите си.

 

Допълнително, разгледайте и методиката на зареждане. То може да е предно – от типа на стандартните домакински машини, поставяте касета върху отворената врата. Друга вариация е куполно зареждане, в който случай касетата се поставя в средата с горно зареждане. Особено подходящи са тези съдомиялни, когато пространството в кухнята на заведението ви е сравнително по-малко. За големи ресторанти, от друга страна, най-подходящите са съдомиялни с тунелно зареждане, които работят с технология “конвейер”. Те могат както да мият, така и само да плакнат съдовете. Най-важната им характеристика, обаче, е че побират много на брой съдове. Включително и именно те са подходящите са ресторанти, в които е нужно измиването на обемни съдове, тъй като първите два типа съдомиялни не са най-доброто решение в тези ситуации.

 

Накрая, не пропускайте да обърнете внимание на марката, тъй като тя ви подсказва какво качество можете да очаквате. Избирайте уреди от доверени доставчици, където се осигуряват доказали се марки с гарантирано качество. По този начин ще сте сигурни, че уредът не само ще свърши всичко, което е обещал, но и също така ще издържи дълго без промени и повреди. Разбира се, поправки ще са необходими отвреме на време, но колкото по-качествен е уредът, толкова по-малко ще са те на брой. Допълнително, машините с по-добро качество са по-приятни за използване, с повишени функционалности и с отлични характеристики, които осигуряват оптимално крайно представяне във всяко едно отношение, в което това е необходимо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>