Използване на ортопедични обувки

ortopedi4ni-obuvkiОртопедичните обувки са вид лечебно средство, което се използва предимно от хора с плоскостъпие, диабет, изкривяване на пръстите и редица други здравословни проблеми. Но не само болни хора се нуждаят от тях. Те са препоръчителни, за да облекчат болки в краката и гръбначния стълб след продължително ходене и още много други фактори:

–  Ортопедичните обувкиимат специална подложка, която осигурява свобода на пръстите отвътре;

– Предотвратяват контузия на стъпалата;

– Можете да ги носите в случай, че прекарвате по-голямата част от времето си на крак, както и при продължително ходене, силно изпотяване на краката или при бременност.

Днес на пазара се предлагат ортопедични обувки със съвременен и стилен дизайн, които всеки може да носи в ежедневието си за по-голям комфорт при ходене. Благодарение на тях се подобрява кръвообращението, а мускулите се тонизират.

Можете да носите ортопедични обувки за профилактика. Те са много подходящи за зимно време, тъй като са изключително стабилни и шансът да паднете на лед и да се нараните е наистина минимален.

Голям процент от здравите хора носят тези обувки, за да предотвратят различни наранявания, както и да запазят в добро състояние опорно-двигателния си апарат.

За хората, страдащи от диабет, се произвеждат специални ортопедични обувки, чиято пълнота не компресира краката и тяхното така наречено диабетно стъпало, както и не нарушават кръвоснабдяването.  За тях тези обувки са задължителни, тъй като е възможно при нарушена циркулация в стъпалото и наличие на рани, които трудно зарастват, да доведе до гангрена.

Днес ортопедичните обувки се изработват по съвременни технологии от висококачествени материали. Те имат стабилни, твърди, но същевременноеластични подметки, които улесняват ходенето, запазват равновесието, предотвратяват от падане и изобщо се изработват така, че всеки да се чувства максимално комфортно.  Стандартните ортопедични обувки могат да се носят от всеки, но при по-сериозни здравословни проблеми е необходимо предписание от лекар ортопед.

Източник: http://e-obuvki.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>