Правилните аксесоари при интервю за работа

Ще отидете ли на интервю за нова работа? Правилно подбраните дрехи ще ви помогнат да създадете добро впечатление като професионалист. И не забравяйте за съответните аксесоари!

Аксесоарите добавят окончателното докосване до всяко изображение. Това важи и когато отивате на интервю за работа. Когато отивате на среща с евентуален работодател, внимателно се грижите за избора на аксесоари: те ще кажат за вас повече за това, което очаквате.

В света няма опция за всички случаи, както и един костюм за интервю във всяка компания. Затова помислете за няколко сценария.

Интервю в голяма компания – Ако кандидатствате за пост в сериозна компания, следвайте златното правило: колкото по-малко, толкова по-добре. Едва ли една голяма компания търси несериозни кандидати, отрупани с дрънкулки, които изглеждат като тригодишната им дъщеря. Те се нуждаят от само осигурен, събран и надежден човек. Това е впечатлението, което твоето изображение трябва да създаде.

Спрете избора си на вечните класики: строга чанта, добър часовник – https://fashioncolors.bg/dreha/aksesoari/damski-aksesoari/дамски-часовиник-mike-351, малки диамантени обеци. Тези неща могат да бъдат заимствани от приятел, ако не разполагате с тях. Тези аксесоари ще ви спестят повече от веднъж. Не е задължително да харчите за тях цялото състояние, но опитайте да купите най-доброто, което позволява бюджетът. И не забравяйте, че няма да ви спаси дизайнерската чанта, ако е износена или мръсна. Основният показател за професионализъм и почтеност е точността.

Ако търсите дизайнерска работа, класическият костюм със строга кройка – тъмно синя рокля с болеро с панделки ще впечатли работодателя. Вашата задача е да покажете на бъдещия работодател, че сте творчески човек, който следва най-новите модни тенденции. Можете да си позволите ярка, закачлива огърлица, златни обици и торба с необичайна форма. Но не забравяйте творчеството. Това не означава безотговорно и мързеливо отношение. Вашето изображение не трябва да създава впечатлението, че не ви е грижа как изглеждате.

Интервюто в демократична организация – Ако знаете, че фирмата, за която кандидатствате, е сравнително демократична и не изисква строг код за облекло, може да си позволите по-спокоен образ. Например, сменете якето с блейзер с къси ръкави и добавете шал за врата, ярки обувки и модна чанта. Аксесоарите трябва да водят малко блясък и последователност. С тази задача, металният пояс и огърлицата са добре подредени. Каквото изображение изберете, винаги имайте предвид, че първото впечатление не може да бъде коригирано. Ето защо, помислете два пъти за това дали си струва носенето на набръчкана пола или боядисана блуза за интервю. Възможно е тези малки неща да ви попречат да се сдобиете с позицията, за която кандидатствате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>