Какво ще направят банките, ако не плащате кредита?

kakvo-shte-stane-akoЧесто ни задават въпроса: „Не плащам заема, какви ще са последиците?“ Ако човек не е бил в подобна ситуация преди, тогава различни страхове го безпокоят. Да видим как са оправдани.

Какво се случва, ако не платите?

Няма значение дали човек не плаща обикновен потребителски заем, кола или ипотека. Ако той не направи следващото плащане, във всички случаи събитията започват да се развиват по подобен сценарий.

Всичко започва с обаждания от служители по сигурността с молба те да изплатят възможно най-скоро. Обажданията се разпределят няколко пъти дневно. С учтив тон мениджърите на банката ви напомнят до какво може да доведе неплащането. Те обявяват намерението си да прехвърлят дългове на колектори и след това изпращат иск до съда.

След това писма от банката започват да пристигат по пощата. Те също така съдържат предупреждения за последиците от невъзстановяването. Служителите по събиране на дългове могат да се приберат у дома, ако лицето не плаща дълго време. По това време колекторите вече са свързани. Те практикуват обаждания от неизвестни номера, заплашват с каквото могат, не спазват законите. Целта им е да превърнат живота на длъжника в истински ад.

Колекторите заплашват не само длъжника. Обаждат се на всички роднини и приятели, чиито контакти успяват да получат. Те отиват на измама, като уверяват, че хората са длъжни да изплатят заема на техен приятел или роднина. Те наричат ​​работата на кредитополучателя срам. Те пишат в социалните мрежи, разпространявайки информация, дискредитираща човек.

Ако длъжникът се е скрил някъде, сменил е телефонни номера и предишните мерки са били неуспешни, след около шест месеца банката изпраща молба до съда. След това към общия дълг, лихвите и глобите се добавят правни разходи. Започва изпълнително производство. Ако длъжникът не може да изплати дълга след процеса, съдебните изпълнители идват и описват цялото имущество, с изключение на единственото жилище (ако не е ипотекирано) и някои неща за лично ползване. Нещата излизат от търга за изплащане на дълга.

Източник: speshenkredit.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>