Как да предпазим стъклата на очилата си възможно най-дълго

ochilaВинаги е добре да се грижим за личните си вещи. Скъпа или евтина, редно е да подхождаме с уважение към всяка една от нашите придобивки, за да не отидат на вятъра похарчените от нас пари. Това важи най-вече за аксесоарите и техниката, които използваме в ежедневието си. Ако носим слънчеви и диоптрични очила, отношението ни към тях отново трябва да бъде отговорно, за да ги имаме за по-дълго време. Изберете https://skyoptic.bg/ и научете повече за начините на съхранение и възстановяване на надраскано стъкло. 

Как правилно да съхраняваме очилата си

Изключително неприятно е да си купим някой страхотен модел и не след дълго по него вече да има и следи от надраскване. Наместо да се наслаждаваме на неговата употреба, ние започваме да търсим начини да възстановим щетите. Започваме да търсим подходящи методи за полиране, почистване и съхранение. Последното е от най-голямо значение за това очилата ни да останат в добро състояние за по-дълго време. Специалистите съветват да не ги държим на главата си, ако няма да ги използваме. Поставянето им в предназначената за целта кутийка е задължително, за да не се драскат или чупят. 

Какво е необходимо за поддръжката на стъклата

Почистването на стъклата с мека кърпичка е препоръчително, за да не се появят драскотини по тях. В повечето случаи такава е включена в комплекта, но ако не е налична, винаги можете да си я купите допълнително. В Skyoptic ще откриете както най-различни диоптрични и слънчеви очила, така и всякакви видове допълнителни аксесоари, с които да поддържате и носите с още по-голямо удоволствие аксесоара. 

Можем ли да ги възстановим, ако са надраскани

Не се отчайвайте, ако забележите по стъклата на любимите си очила някакви драскотини. В много от случаите те могат да бъдат успешно премахнати, но за целта трябва да пробвате следните няколко трика:

  • Смесете вода и сода до получаването на кремообразна консистенция и нанесете по повърхността;
  • Спрей за полиране на мебелировка – нанесете го с помощта на мек текстилен материал и обтривайте до премахване на драскотината;
  • Автомобилна вакса – тя е идеална за полиране на надраскани повърхности, като е много вероятно да свърши отлична работа и за изглаждане на стъклата;
  • Олио за бебета – на някои ще се стори странно, но то наистина е доста ефективно средство срещу драскотини. 

И така, сега вече знаете как да възстановите любимия си аксесоар, като винаги се стремете към това просто да го пазите. По този начин ще избегнете подобни козметични проблеми, с които никой не желае да се занимава. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>