Как да различа оригинален парфюм от лицензиран

Купувачите често питат продавачите за качеството на техните продукти: оригинални или не, в коя държава са направени, защо цената е по-висока / по-ниска, отколкото в друг обект. Причината за подобни въпроси не е трудна за разбиране, защото никой не иска да плати много пари за фалшификат. Ароматът на истински парфюм от фалшив може да бъде само човек, специално обучен по този въпрос.

 

Разлики между оригинал и фалшив

Често възниква въпросът кой парфюм се счита за оригинален. Такива аромати често се продават под прикритието на:

  • Финални разпродажби;
  • Парфюми на намалени цени, като вид рекламна кампания;
  • Конфискувани на митницата.

Оригинални парфюми могат да се нарекат само парфюми, които се произвеждат в предприятието на определена търговска къща, тоест откъдето произхожда марката.

Всички ароматни продукти се наричат ​​фалшиви, когато те се опитват да се представят като парфюми, създадени от известна компания. Фалшификатът може да бъде продаден чрез измисляне на други версии, наричайки го аналог, лиценз, копие, версия и други подобни думи.

Лицензиран е този, който имитира оригиналната селективна парфюмерия. Оригиналната парфюмерия има по-добър и по-траен аромат, чиято сила надвишава лицензирания поне два пъти. Ако сравним копия на оригинала, направен в Сирия или Обединените арабски емирства, тогава разликата между тях едва ли ще бъде забелязана. Естествено, тези, които са свикнали да използват оригинала, определено ще открият разликите. Някои копия са толкова трайни, колкото техните оригинали.

 

Лицензираните, произведени от Сирия, е по-подобен на оригинала от създадения в ОАЕ, но има и серия LUX, която не само се разкрива от нотките, но качеството и трайността съвпадат с оригинала на 99%

Унищожаване на митовете за лицензирания и оригиналния парфюм

По тази тема има различни мнения. Някои казват, че оригиналът струва точно колкото лицензирания, други твърдят обратното. Къде е истината?

Оригинална парфюмерия – „оригинална“ – се произвежда във фабриките на компанията, която е собственик и създател на парфюмната композиция на своята марка.

 

Първият мит. Много по-скъпо е по-добре.

Въобще не. Много хора смятат, че Chanel, която струва 250 хиляди, е различна от бутилка, която струва 600 хиляди. Това е дълбока и груба заблуда.

 

Факт е, че оригиналната Chanel не може да струва по-малко от 90 долара, така че оригиналната парфюмерия струва 3,5 пъти повече от лиценза. Да, оригиналните парфюми са по-качествени от лицензираните. Идеални бутилки, безупречна опаковка, скъпи аромати, които скриват миризмата на алкохол в първите 5-7 секунди, както и колосални разходи за реклама, дизайн на бутилки и опаковки, развитие на парфюмна пирамида, популяризиране на марката и скъпа европейска мощ.

 

Но съвременните технологии, икономии от реклама, евтина работна ръка позволяват на производителите на лицензирана парфюмерия да правят качествени стоки на достъпна цена. С всичко това няма особени разлики между оригинала и лиценза. В магазините за търговия на дребно можете да намерите лиценз с ниско качество, който честно казано не отговаря на оригиналите нито по външен вид, нито по аромат.

 

Вторият мит. Устойчивост на аромата.

Има мнение, че оригиналната парфюмерия трябва да бъде много упорита, но това е поредната заблуда. Тъй като има редица фактори, които влияят върху трайността на парфюма. Не всеки знае, че устойчивостта се влияе не само от състава на състава, но и от характеристиките на човешката кожа. чистота, хормонален баланс и дори общо здраве. Въпреки това дълголетието зависи и от самата марка и нейния аромат.

 

Разликата в трайността на парфюма между оригинала и лиценза е 2-3 часа. Но в лицензираната версия има достатъчно количество парфюм, чиято издръжливост е много прилична и по нищо не отстъпва на оригинала. Имайте предвид, че ако не усещате аромата, това не означава, че той не е постоянен. Помолете някой да ви помогне, ако хората около вас усетят аромат от вас, но вие не, това предполага, че парфюмът е ваш и ви подхожда.

 

Третият мит. Съставът на парфюмната композиция.

Смята се, че оригиналният парфюм съдържа само естествени масла и лицензирани само синтетични. Това не е истина! Съставът на всички парфюми е еднакъв, алкохол, вода, етерични масла – както естествени, така и синтетични.

 

Когато парфюмерийната индустрия едва започваше да се развива, парфюмерите старателно набавяха ароматни масла за своите творения, някои от които трябваше да бъдат извлечени от животни. Днес има редица ароматни масла, които са синтетични, тъй като такива масла от естествен произход се срещат при животни, които вече са на ръба на изчезване, поради което използването им е забранено.

 

Следователно в лицензираната парфюмерия се използват същите синтетични масла, както в оригинала. Съставът е абсолютно еднакъв, разликата е само в пропорции, концентрацията в оригинала е с 5-7% повече, отколкото в лиценза (това се отнася за парфюмна вода и тоалетна вода, пропорциите на парфюмите са напълно различни)

 

Четвъртият мит. Разликата между оригинала и лиценза е очевидна.

Има мнение, че лицензираната парфюмерия се бутилира в бутилки с ниско качество, които са много различни от оригинала. Това е поредната заблуда. Разликата не се забелязва веднага и не винаги. При производството на бутилки за оригинални парфюми се използва същото стъкло, както за лиценза, разликата може да е в някои подробности. Например, вместо скъп метал се използва висококачествена пластмаса, бижутата се заменят с камъни.

 

Случва се в чашата на лицензирана бутилка при подробен преглед да има малки въздушни мехурчета, които са невидими с просто око. Ако поискате да сравните два аромата от две бутилки, вероятно няма да можете да определите кой е оригинален. Като цяло, по отношение на външния вид и качеството, бутилката съответства на оригиналната с 85-90%. Единственият начин да различите е по отношение на издръжливостта.

 

Петият мит. Лицензираната парфюмерия е измама и фалшификат.

Така звучат аргументите на представители на елитни и оригинални парфюмерийни магазини. Оригиналните парфюми са скъпи, не всеки може да си позволи да купува такива парфюми и предвид нашия съвременен ритъм на живот и неговото богатство, всеки иска да има поне няколко бутилки парфюм, така да се каже, за настроението и за специален повод, това важи особено за жените.

 

Лицензираната парфюмерия има разходи значително по-ниски от оригиналната и не претендира за изключителна. Съответно, това е чудесна алтернатива на оригинала. Следователно тук няма измама или риск, освен в случаите, когато продавачите на измами издават лиценз за оригинала.

 

Бъди внимателен! Много магазини продават лицензирани парфюми под прикритието на оригинала, като се възползват от неопитността на купувача. Това не означава, че ще купите нискокачествен продукт, но си струва да разберете какво купувате и за какво плащате парите си. Закупувайки парфюми в нашия онлайн магазин AROMA-BOX, можете да бъдете сигурни, че няма да бъдете измамени. Предоставяме възможност за закупуване на качествени парфюми за всеки вкус.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>