Как да съчетаваме бижута и тоалети?

Никой моден експерт не може да се ангажира с точни и недвусмислени препоръки как да комбинирате бижута и дрехи. Разнообразието от стилове не позволява да се направи това, но все пак има някои основни техники, които ще ви помогнат да създадете елегантен образ както за ежедневна визия, така и за някой по-специален повод.

Основни правила за носене на бижута

Една стилна жена следва да избира бижута с оптимален размер. Идеално допълнение към основните дрехи за всеки ден са бижута  от типа на малка гривна, стилен пръстен, тънка верижка. Минималистичните модели се съчетават добре с малка черна рокля.

Ето и съветите на стилистите как да изберете основни бижута за вашите дрехи:

 • Гривната не бива да е по-дебела от малкия ви пръст
 • Обеците не бива се спускат под линията на устата, както и трябва да съответстват на размера на ушната мида.
 • Размерът на верижката трябва да е в съответствие с обема на гръдния кош и дебелината на шията.
 • Не бива да комбинирате евтини и скъпи бижута.

Как да изберем бижута според деколтето на рокля

Съществуват три вида рокли, за които е много трудно да се избере подходящ аксесоар за врата и  това са моделите с Т-образно деколте, с яка, както и роклите с асиметричен топ – където едното рамо е оголено.

Бижута за V-образно деколте

Стилни бижута и умерено дълбоко деколте привличат мъжкото внимание и завистливите погледи на жените, ако аксесоарът за врата е избран правилно. Важно е да запомните тези 3 правила:

Със сако, обикновена рокля, многослойни вериги , дългите мъниста изглеждат перфектно.

Дължината на верижката трябва да съответства на дълбочината на деколтето.

Добрите допълнения към стилната визия са  масивни обеци, гривна или пръстен. Ограничете се до тях, ако деколтето е твърде дълбоко.

Когато избирате аксесоар за врата, спазвайте правилото: ръбът на висулката да е над долния край на деколтето.

Бижута за деколте тип лодка

Всяка  жена ще изглежда грациозна, ако допълни роклята или блузата си с деколте лодка с тънка златна верижка с лаконична малка висулка. Вечерният тоалет пък може да „издържи“ няколко верижки с различна дължина и дебелина, но от един вид метал.

Няколко тънки верижки изглеждат красиво и с вечерно облекло, което има дълбоко V-образно деколте отзад. Изяществото на женската фигура бива особено добре подчертано от висулка на дълга верижка.

Подходящи бижута за отворени рамене

Ето какви бижута ще изглеждат стилно с тоалети с голи рамене:

 • Кръгло колие с висулки
 • Мъниста, които пасват на врата
 • Висящи обеци

Избор на бижута според цвета и стила на облеклото

Обеци, верижки, пръстени, гривни от бяло злато и сребро се комбинират отлично с обикновени материи от студени нюанси. Обърнете внимание на цвета на скъпоценните, полускъпоценни камъни.

Верижки с висулки се носят с водолазки и удължени колиета, които не пресичат линията на шията.

За модерен външен вид  тоалети с ярки щампи и скъпи вечерни рокли, украсени с кристали, могат да бъдат чудесно допълнени с няколко лаконични аксесоара:

 • Стилни часовници с класическа форма
 • Пръстен без камък
 • Тясна гривна
 • Обеци

И накрая едно важно правило – не бива визията да ви бъде крещяща. Не се притеснявайте, невъзможно е да не забележите стилна жена. Тя винаги се откроява в тълпата, защото в нейния образ всичко е обмислено до най-малкия детайл. Разполагайки с базов комплект висококачествени бижута и подходящо облекло, тя създава невероятно модерни визии за най-различни поводи – за ежедневието, официални събития, бизнес срещи и така нататък.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>