Модно решение е мъжки летен костюм

През лятото атмосфера на лекота и релакс завладява всички, независимо от пола или предпочитанията. И независимо от времето, винаги е важно да изглеждате достойно, подходящо и стилно.

Вместо да помолите шефа си да отпусне дрескода за летните месеци, нека помислим за чудесна възможност да подобрите вкуса и стилното си мислене.

Съставихме ръководство на адреса на brutale.bg, как да откриете летен костюм, за да се чувствате комфортно, прохладно и да изглеждате добре, през най-горещия сезон на годината.

В избора на летен костюм трябва да се вземат предвид 5 аспекта. Те са: кройка, плат, цвят, аксесоари, тенденции. Ще оставим първата характеристика на ваше усмотрение, тъй като опцията взема предвид фигурата на притежателя й и неговите вкусови предпочитания. Това е тема за отделна статия. Нека поговорим за останалото:

Плат за летен мъжки костюм

Костюмите от туид, вълна и кашмир са подходящи за хладния сезон, тъй като материалът не само изглежда текстуриран, но и топли. През лятото се носят костюми с дишащи, леки материи, които ще ви позволят да се чувствате комфортно, без да нарушавате външния си вид.

Лен

Ленът е класически летен плат и е един от най-популярните летни платове за костюми. Това е благодарение на леко дишащата тъкан. Благодарение на влакната на лененото растение, ленът има видима тъкан и отлична естествена текстура. Дори фактът, че тази тъкан лесно се набръчква, не засенчва безгрижния й чар. Ако, обаче ще носите този костюм, за да работите, можете да опитате смес от лен / памук или вълна. Такива примеси значително ще намалят ефекта от набръчкването и неподредеността на тъканта.

Памук

Памучният костюм е един от най-универсалните варианти. Той позволява да имате изтънчен, но спокоен външен вид. Памукът е по-твърд от лена, но също така и по-прохладен. Един от най-популярните цветове за памучен костюм са вариациите на каки. Не се колебайте да експериментирате, например, любимият син нюанс също ще работи добре.

Seersucker (памук и коприна)

Зад неразбираемата дума от английски произход Seersucker се крие добре познато име – смачкан chintz. Тази материя е естествена, обикновено на райета, но може да бъде и обикновена или карирана. В основата и стои памукът. Той дължи своята текстура на особеностите на производството. При тъкане нишките се разтягат неравномерно, създавайки редуване на гладки и меки ивици.

Най-големият плюс на тази тъкан е, че не прилепва (не залепва) плътно към кожата, което помага лесно да се понася и при най-интензивната топлина.

Лекият костюм, позволява на съвременния мъж да намери стилен компромис за лятната си визия. Честно костюмите от Seersucker не са приемливи в официалния код за облекло.

Фреска вълна

Повечето мъже не планират да носят вълнен костюм, през лятото. Но фресковата вълна е съвсем друга история. Думата фреска произлиза от италианската дума „alfresco“, което грубо се превежда като „прясно“ или „на открито“. Така и ще се чувствате в такъв костюм. Тази тъкан е съставена от няколко нишки прежда, високо усукана вълна с открито тъкане, което позволява тъканта да бъде много ефирна и доста издръжлива. Фреската е разработена специално за лятото и докато откритото тъкане позволява максимален въздушен поток, свежите контури и външният вид, ви правят да изглеждате изключително елегантни и изискани.

Плат Шамбре

Платът Chambray е лек аналог на денима. Той е лек памучен плат, който е малко лъскав, издръжлив и мек на допир. Той е много удобен и идеален за летен мъжки костюм. Облеклото Chambray е леко и демократично: ежедневно или делово, както и интелигентно ежедневно. Летният костюм шамбре, не изисква грижи и лесно може да е част от пролетно-летния офис дрескод.

През лятото искате да се обличате в леки и удобни дрехи. Така мнозина трябва да отидат на работа, но невинаги, за там са разрешени къси панталонки и тениска. Затова препоръчваме да изберете удобен летен костюм. Тази версия на облеклото може да е в класически стил с по-спокойни опции. Последното е например, ако сакото към костюма няма подплата. Липсата на допълнителен пласт плат увеличава дишането на модела и това е още един плюс в полза на такива дрехи.

Сами виждате, че изборът на летен мъжки костюм не е толкова труден. Добре е, да планирате избора на вашия офис тоалет, преди да е настанал големия зной!

BRUTALE.BG пожелават успешни стилни решения!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>