Оборудване за маникюр и педикюр – от какво се нуждае салона ви?

Оборудване за маникюр и педикюрСалоните, извършващи процедури по Маникюр и педикюр се нуждаят от специално проектирано за целта оборудване. Дизайнът на мебелите е съобразен с всяка една манипулация, която би могла да се извърши върху ноктите на ръцете или краката на клиента. В настоящия материал ще разгледаме видовете мебели, които са ви нужни и на какво да обърнете специално внимание.

Маса за маникюр

Масата е мястото, където се изготвя маникюра на клиента. Маникюристът и клиентът седят от срещуположните ѝ страни, докато ръцете им са върху работния плот. Когато избирате масата е необходимо да се фокусирате върху собствените си критерии за удобство. Размер, форма, допълнителни функции – всеки детайл определя с какво ниво на комфорт ще извършвате работата си ежедневно.

При избора на маса е изключително важно да се избере оптималния размер. За оптимален вариант се считат масите с размери 730 мм, ширина – 450 мм, дължина 1150 мм. В края на краищата маса с такива параметри ще бъде възможно най-удобна и няма да заема много място в салона.

С добавянето на работна количка тип шкаф, много от пособията ще бъдат под ръка, но няма да стоят върху работния плот. Добра идея е покупката на маса с прахоуловител. Това е вид абсорбатор, вграден в плота, който своевременно поглъща частиците по време на пилене на нокти и премахване на гел лакове.

Работен стол/табуретка

За разлика от фризьорите, маникюристите извършват всяка процедура в седнало положение. Поради тази причина, професионалистът трябва да си избере удобен работен стол или работна табуретка. Понякога са нужни и двата варианта. Например столът, който е с по-голяма височина, се използва при изработка на маникюр, докато по-ниската табуретка служи при процедурите по педикюр.

Пневматичните механизми за регулиране на височината ви позволяват да закупите само един стол, който да се приспособява лесно към вида на процедурата. Плавното регулиране на височината в седнало положение е предимство на модерното професионално оборудване. Столовете с облегалка, подлакътници и на колела са стандарт в сферата на красотата и най-удобни за ползвателя.

Важна роля играе материалът, от който е направен столът. Износоустойчивостта на материала, използван за изработка на стола, гарантира дълготрайна употреба и запазване на добра визия и характеристики. Също така, когато купувате стол за педикюр, характеристики като: лекота, здравина на конструкцията и устойчивост на химикали, играят важна роля.

Кресло за педикюр

За да бъде столът за педикюр удобен както на професионалиста, така и на клиента, той трябва да притежава следните функции:

  • Регулиране на височината – седалката трябва да може да се спусне достатъчно ниско, за да може клиентът да седи удобно, но и да се позиционира на височина, осигуряваща комфортна работа на педикюриста;
  • Регулиране на наклона на облегалката – тази функция ще помогне да се намали стреса върху гръбначния стълб по време на манипулациите. Облегалката може да пада напълно назад при изпълнение на процедури като епилация;
  • Вана за стъпала – този детайл често е част от конструкцията на педикюрните столове. Ваната спестява нуждата да се използват други, преносими вани.

Не по-малко важен е видът на материалите, използвани за изработката на педикюрното кресло. Стабилната метална конструкция е с висока товароносимост и се почиства лесно. Тапицерията е добре да бъде от устойчива на химични въздействия еко кожа. В онлайн магазин Alison.bg ще ви предложат пълната гама оборудване за салони за красота. Продуктите, предлагани на това място съчетават високо качество и изгодна цена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>