Как правилно да поставим римските щори


Този вид се различава от вертикалните обикновени щори или сенници с това, че е изработен от едно единично парче плат. Римските щори се повдигат и спускат вертикално, а когато са събрани, парчето плат елегантно се нагъва в горния край на прозореца. Можете да инсталирате тези изделия за най-много 2 часа, а ние ще ви дадем ясни указания как да стане това.

Изберете вътрешно монтиране, ако са здрави квадратните рамки на прозорците ви. В такъв случай ще прикрепите щорите към обърнатата надолу повърхност в горната вътрешна част на рамката на прозореца. Монтирането на римските щори в интериорния стил е отличен вариант, ако имате здрава дограма, която да е подходяща за тежестта, която ще понесе. Вътрешният монтаж също придава един завършен и луксозен стил на помещението. Преди да поставите скобите трябва да проверите дали рамката на прозореца е равна. Ако дограмата ви е в лошо състояние, това ще се забележи по леко кривата рамка. Може да използвате нивелир, за да направете проверката на равномерността на рамката. Задръжте нивелира нагоре и се уверете, че мехурчето в него е точно по средата на двете маркировки на инструмента.

Ако случайно сте избрали външен монтаж, можете да пропуснете тази стъпка, защото няма да прикрепяте римските щори за рамката. При неравности поставете малки подложки, които да ги изравнят. Като при поставянето им трябва да проверявате дали сте загладили положението с нивелир. След като се уверите, че всичко е точно щракнете краищата на подложките. Подлакътникът на щорите е дългото метално парче, от което самите нишки на изделията против слънце се спускат. Трябва да измерите дължината на щорите ви и на същото разстояние да поставите тези метални държачи. На самите римски щори има скоби, които щракват при поставянето им върху държачите. За да сте готови с инсталацията на щорите, плъзнете горния им край напред, докато не щракнат скобите.

Сега вече сте готови и ако всичко е изпълнено правилно, изделията против слънчева светлина трябва да висят от прозорците ви. Уверете се, че са сложени стабилно, и че свободно се прибират и спускат. Ако се наложи сваляне на щорите на по-късна дата просто внимателно отворете скобите и те ще се откачат от държачите. Ето вече всичко по отношение на римските щори ви е ясно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>