Предимства на личните кредити

lichni-zaemiЛичните заеми могат да бъдат изключително изгодни при подходящи обстоятелства.

 

Вземането на личен заем изисква извършването на редовни месечни вноски за покриване на остатъка от заема. Ако постоянно извършвате плащания навреме, това може да помогне за повишаване на кредитния ви рейтинг. Също така означава, че можете да навредите на резултата си, ако правите закъснели плащания или не изпълнявате задълженията си, което ще затрудни достъпа ви до кредит в бъдеще.

 

Кредиторите отпускат лични заеми като еднократна сума в аванс, която можете да използвате за извършване на покупка или за изплащане на друг дълг. Това дава възможност на кредитополучателите да правят големи покупки и след това да плащат за тях във времето, без да спестяват пари предварително. Въпреки че това може да бъде добра стратегия за необходими покупки, тя може да стане опасна, ако разчитате на заеми, за да отидете на почивка или да покриете други дискреционни разходи.

 

Кредитите за консолидиране на дълг позволяват на кредитополучателите да рационализират финансите си, като изплащат индивидуални заеми и салда по кредитни карти с един личен кредит. Това не само намалява броя на плащанията, за които трябва да помните всеки месец, но може да доведе и до по-нисък общ лихвен процент, ако кредитната ви оценка се е подобрила след вземането на другите заеми.

 

Някои кредитори са специализирани в консолидирането на дългове и директно ще изплатят другите ви задължения, вместо да отпускат пари в брой по вашата сметка.

 

Личните заеми са популярен вариант за финансиране, защото са многофункционални и можете да ги използвате за покриване на всякакви разходи – от разходи за ремонт на автомобил до подобрения в дома и разходи, свързани със събития, като например сватби.

 

Приемливите начини на използване на кредита варират в зависимост от кредитора, но повечето институции позволяват на кредитополучателите да използват средствата за всякакви лични, семейни или битови цели. Личните заеми не могат да се използват за подпомагане на незаконна дейност. Някои заемодатели също така ограничават възможността средствата по личния заем да се използват за закупуване на недвижим имот, за заплащане на образование след завършване на средно образование или за започване на нов бизнес.

 

Повечето лични заеми не изискват от кредитополучателя да залага каквото и да било обезпечение. Това означава, че няма да ви се налага да рискувате да загубите ценен актив – като дома или колата си – ако не изплатите заема. Все пак имайте предвид, че необезпечените заеми обикновено са с по-високи лихвени проценти и може да е по-трудно да се класирате за тях, тъй като представляват по-голям риск за кредиторите.

 

Бързината на обработка на заявленията за личен заем и на финансиране варира, но много кредитори обявяват финансиране на същия или на следващия ден. Така че, ако сте изправени пред неочаквани разходи за ремонт на автомобила или спешни нужди за пътуване, личният заем може да бъде осъществим.

 

Ако обаче се нуждаете от средства в спешен порядък, внимателно проучете целия процес на кандидатстване за заем. Действителното време, необходимо за кандидатстване, одобрение и получаване на средствата по заема, може да бъде по-дълго в зависимост от това кога кандидатствате, размера на заема и колко бързо вашата банка ви позволява да получите достъп до парите след отпускането им.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>