Кои бижута с какво се комбинират: Модните правила, които не трябва да се пренебрегват

Времето, когато златните бижута не трябваше да се носят заедно със сребърни и когато чантата и обувките трябваше да са точно един и същи цвят, определено отмина. Тенденциите днес могат да бъдат малко объркващи особено за хората, които помнят и старите правила, затова изготвихме кратък наръчник как да комбинирате правилно бижутата и дрехите без много усилия. Вярвате или не, с правилното колие или обеци, дори най-обикновената тениска може да изглежда атрактивна. Изобщо, бижутата са способни да вдъхнат живот на дрехите, стига да избягвате някой често срещани грешки и спазвате определени правила.

Има два основни подхода при бижутата и облеклото. Първият е да изберете голямо бижу акцент и да се облечете така, че дрехите ви да са в семпли цветове и да не крадат от вниманието на бижуто. Тоест, забравете за шарени принтове или пайети, които размиват визията.

Вторият подход е да сложите бижута, които не са толкова екстравагантни или атрактивни, но пък са пример за баланс и хармония. Това е по-земният подход, но и той си има своите почитатели.

Нисък кок, големи обеци и пръстен

По-големи бижута, повече ограничения как да се носят

Големите бижута трябва да изпъкват – това им е модната мисия. Обикновено се носят само по едно бижу, за да може цялото внимание да се съсредоточи само върху него. Ако обаче желаете да сложите две, то тогава в никакъв случай не трябва да комбинирате едновременно голям пръстен с гривна, както и големи обеци с колие. Подходяща комбинация са висящи обеци и широка гривна или дълго колие и пръстен с голям камък. Хубаво е, да се придържате към един вид метал и да съчетаете и стиловете.

Големите колиета, които са съставени от няколко части, обикновено се комбинират по-трудно, заради различните видове деколтета и фактът, че не всяко деколте е подходящо за голямо бижу. Дълго колие пък не трябва да се носи, ако сте сложили едновременно с него и колан. По този начин, цялостната визия се пренатрупва с бижута и аксесоари.

Голямо колие състоящо се от няколко части

Съвет: Ако искате да акцентирате малка, черна рокля с подходящи бижута – то заложете на големи дълги обеци с атрактивен дизайн и широка гривна. Бижутата може да са с камъни или без, но е хубаво да са от един метал. Тоест, ако сте си харесали обеци от розово злато, слагайте ги смело, но ги комбинирайте и с гривна от розово злато. Ако пък, късата, черна рокля не е точно за вас, а предпочитате бяла тениска и дънки, то тогава за вас са шарените бижута. Опитайте се да координирате бижутата, така че да не се „заслепяват“ едно друго.

Подбирайте обеците си разумно

Обеците или тяхната липса винаги се забелязва. Това е първото бижу, което някой забелязва, когато говори с една дама. За съжаление, не всички форми обеци са подходящи за всички жени. Формата на лицето в този случай е определяща и за формата на обеците. Освен това, цветовете на дрехите, роклята и колана също може да бъдат от значение. Дължината на обеците пък влияе на това как изглежда деколтето, заради това не трябва да бъде подценявана.

Блузи с високи яки са крайно неприемливи за големи висящи обеци или за кръгли или овални модели. За това пък, ниските кокове, буклите и къдриците са точната прическа за големи и шарени обеци.

Нисък кок и големи обеци

Колко ще се забелязва колието, зависи само от деколтето

Ако искате да сложите огромно колие, то нашият съвет е да подберете блуза или рокля, която е без презрамки или с много широко деколте. Ако колието ви е дълго и тънко с висулка в края, то тогава деколтето трябва да е V-образно. Има специални колиета тип „яка“, които са пригодени да се сложат под яките на ризите.

Съвет: Ако колието ви е шарено, сложете черна, бяла или телесен цвят блуза или топ.

Не само пръстените красят ръцете ви

Пръстените привличат внимание към ръцете ви. Нужно е, ако искате да акцентирате върху прекрасния златен пръстен, който притежавате, да се погрижите и за маникюра си. Никой няма да оцени бижуто по достойнство, ако ноктите ви не изглеждат добре. Не се счита за елегантно да се комбинира голям, атрактивен пръстен с шарен маникюр, така че опитайте се да изберете семпли цветове без брокат.

Голям пръстен и изящен маникюр

Съвет: Комбинацията на два пръстена е напълно достатъчна, за да привлече вниманието, но не ги слагайте на една и съща ръка.

Китките ви никога не трябва да бъдат голи

Не че има вероятност да настинат или нещо подобно, но една китка винаги изглежда по-добре със златна или сребърна гривна на нея. Широките, разтегливи гривни са много подходящи и за голи ръце и да се сложат върху дълъг ръкав.

Ако харесвате браслетите, то не забравяйте, че те трябва да се носят само на едната ръка и никога не трябва да са повече от 6 на брой.

Златни браслети

Какво още трябва да знаем за комбинирането на бижута и дрехи?

Големите и изящни бижута наистина са по-трудни за комбиниране, но и те са тези, които печелят най-много комплименти. Ако желаете да заложите на по-нежен вид изберете перли. Ако искате да скандализирате, изберете голямо бижу с много камъни. Винтидж бижутата могат да ви помогнат да изглеждате по-романтично, докато шарените модели стоят най-добре с бохо стил дрехи.

Написано с любезното съдействие на: Somaha.bg