Билки за холестерол не само контролират нивата му, но и пречистват кръвта

Хората осъзнават, че няма нищо по-важно от доброто здраве и може би точно за това една от най-често цитираните поговорки е „Здравето е най-голямото богатство“.

Високите нива на холестерол в кръвта могат да предизвикат редица застрашаващи живота състояния и са основната причина за инсулти.

Не по-малко важно е да се подчертае, че освен с медикаменти, нивата на лош холестерол могат да се понижат с помощта на билки за холестерол.

Потърсете лек в природната аптека, преди да прибегнете към скъпи и наситени с химия лекарства, защото приема на билки е напълно безвреден и няма да ви струва скъпо.

За това да се грижим за здравето няма сезони, но е добре да знаем, че действието на билките е най-силно през пролетта. Билки за холестерол не само контролират нивата му, но и пречистват кръвта, което носи облекчение от болестите и подобрява тонуса на пациента.

Независимо от това дали имате медицинска диагноза или просто искате да подобрите имунитета си, вие можете да приемате билки за холестерол профилактично. Те нямат странично действие и няма да ви навредят.

Напротив, билките съдържат съединения, които се борят с действието на свободните радикали, предотвратяват натрупването на токсини в организма, имат лимфопречистващ ефект.

Ако имате наднормено тегло, приема на билки може да стабилизира и „забърза“ метаболизма ви, което да подобри обмяната на веществата и да ви помогне в борбата с килограмите. Те са възможно най-доброто природно средство срещу понижен имунитет и предразположеност към тежки инфекции и заболявания на сърцето.

Конкретно кои билки подобряват състоянието на страдащите от висок холестерол?

Това са билките жълт кантарион, арника, бял равнец. Можете да си приготвите отвара от 4 части бял равнец, 5 части жълт кантарион и една част от цветове арника. Сместа се запарва с вряла вода, прецежда се и се пие на малки глътки през целия ден.

Лечението с билки е ефективно, напълно безвредно и много по-полезно за вас, така че не бива да се колебаете да го предприемете.