Брошката – несправедливо пренебрегваното бижу

Индивидуалност и стил с подходящото бижу

121133  Брошката е едно от класическите бижута, които носят стил и класа, но напоследък са и позабравени. Тя може да допълни визията и да ви превърне в изискана дама.

Брошките са с най-разнообразна форма и начин на закрепване, те носят индивидуалността ви и са прекрасен начин да заявите своя стил.

Тя е от практичните бижута – може да се носи на ревера, на бюста или рамото, като украшение за коса, върху чантата, портфейла, шапката и дори обувките (боти, ботуши).
Практически нямате ограничение как и къде да я използвате. Единствено има две препоръки, с които е добре да сте запознати, когато избирате и ползвате вашата брошка.

Материалът
Тези бижута често биват пренебрегвани, тъй като съществува риск от нараняване на плата при тяхното ползване. Затова, ако искате да ползвате брошката с фини материи, например велур, кожа, сатен, нека тя да бъде по-лека и нежна.
При памук, дантела, вълна и трико, може да бъдете по-смели откъм масивност на конструкцията.

Мястото
Най-доброто място за брошката е върху бюста или около раменете, в частта попадаща в портретната зона.
Чрез умело поставяне на този аксесоар може дори да акцентирате върху определена част на тялото, което е много добре, ако искате да нанесете визуални корекции.
Например широките рамене. При жените тази особеност не е много красива. Поставете бижуто или няколко бройки от него на извивката на рамото ще „запълни“ визуално празното място между шията и рамото.
В деловата сфера е препоръчително брошката да се поставя в близост до лицето.

Важно е да не прекалявате с напластяването на бижута. Брошката сама по себе си е доста атрактивен аксесоар, затова не се препоръчва комбинацията с колиета или обеци, които трепкат при движение. Това разсейва околните, особено ако ви слушат, и никак не е желателно.