Важни правила за съхранение на парфюмите

01Всеки си дава сметката, че парфюмът е като визитната картичка. Добрият парфюм отразява личността и характера на всеки ползвател, показва същността, характера и моментните емоции.

Ценни и полезни съвети за правилното съхранение на парфюмите, както и за повишаване експлоатационният им период, ще научите в настоящата статия.  Представяме Ви няколко важни съвета за съхранение.

Никога не излагайте парфюмите си на пряка светлина. Това означава, че ако рафта с парфюми във Вашият дом е на витрина, която бива огрявана от слънчеви лъчи, то тогава трябва сериозно да помислите за ново място, където да поставяте парфюмите и козметиката си.

Слънцето има неблагоприятни действия върху аромата и структурата на течността и може да отклони сериозно аромата, което на практика да го направи неизползваем.

Ако вземете предвид това правило, то даден парфюм ще Ви служи и до последната капка.

Постоянната температура в помещението е също много важна. Химическият състав на аромата може да бъде нарушен, ако има чести промени в температурите, като именно поради тази причина Ви съветваме парфюмите да са на място с горе-долу една температура. Най-доброто място за съхранение смятаме, че е  етажерка или специален рафт.

Никога не разклащайте ароматния флакон преди употреба. Всички помните, виждали сте, а и сте правили разклащането на дезодорантите. При парфюмите това е забранено! Не трябва да го правите. Причината се крие в това, че марковите парфюми са изключително чувствителни към кислорода, който влиза след нанасяне, а при разклащане може да се увеличи влизането на кислород.

Влагата също е сериозен проблем, не само на парфюмите, но и на почти всичко. Пазете и съхранявайте парфюмът си далеч от влажни места. Това означава, че да държите парфюм в мокро помещение, в банята, е абсолютна грешка.

На пръв поглед тази статия не е толкова важна, но когато закупите марков парфюм за около 200 лева, например парфюм Azzaro или Dior, и когато поради неправилна експлоатация, го повредите, тогава осъзнавате важността на настоящата статия.

Обобщение. Големите флакони не са удачни за дамската Ви чанта, ето защо специалисти съветват да имате два флакона – един малък, и един голям – големият – да седи пасивно във Вашият дом, а малкият – в дамската чанта.

Представени Ви бяха три ценни съвета, които понякога сме сигурни, че нарушавате, но сега, давайки си сметка, че това може да увреди ароматните нотки, се надяваме, че ще ги спазите.