Вредни ли са високите токчета

Високи обувки
Високи обувки

Доста голяма част от жените носят ежедневно обувки на високи токчета. Няма спор, че дамската фигурата изглежда много по- добре на високи, отколкото на ниски обувки. Всяка жена иска да бъде красива и забелязвана. За жалост обаче, безкрайното носене на високи токове води до нежелани здравословни проблеми. Последиците могат да бъдат много сериозни.

Световноизвестни ортопедични учени и лекари доказват чрез специален метод вредата от постоянното носене на високи обувки. С помощта на най- нови технологии и 3D скенер те показват как жените си причиняват наистина голямо страдание на стъпалата докато носят тези обувки.
За вредата от високите токове отдавна се говори, но сега за пръв с помощта на иновационните 3D технологии може да се види, че наистина съществува връзка между болките в стъпалата и високите обувките.

Действителността обаче е съвсем друга- не само високите токове, но и всяка една неудобна обувка може да създаде евентуален проблем.
Ако обувките са ви тесни и некомфортни, това е проблем и ако се прибавят и токовете към това, след време ще заплатите висока цена за красотата със стъпалата си. Трябва са знаете, че цялата телесна тежест пада само върху петите.

Постоянното носене на високи токове напряга изключително много костите на пръстите на краката. Често пръстите са събрани и притиснати в предната част на обувката. Вие ги принуждавате и един вид насилвате да стоят така с часове, ежедневно, докато ходите с високите дамски обувки. Вследствие на това след време походката ви се променя. Променя се и формата на стъпалата. Мускулите на краката се разтягат, получават се разширени вени. След време се появяват болки в кръста и гръбначния стълб. И всички тези на пръв поглед незначителни болежки могат да доведат до редица сериозни здравословни проблеми и усложнения.

В никакъв случай не искаме да ви плашим или пък да ви накараме да се откажете от обувките с високи токове. Просто ви съветваме да разредите тяхното носене.