Възглавници

1211223  При избора на възглавница повечето хора са традиционалисти и избират такава от памук. Рядко се спират на вълна или кашмир. Съществуват иновации в спалното бельо обаче, за които няма достатъчно информация, а са много по-доброто решение.

Какво знаем за изработката на възглавници от бамбукови нишки и как те са в състояние да подобрят съня ни? Нека фактите да говорят:

Бамбукът е естествен екологично чист материал, който има способността да прочиства въздуха до 40 % и да произвежда нов кислород. В бамбукови плантации дръвчетата растат много бързо. Дори да се отреже някое от тях, само за ден-два, то ще порасне отново на височина до 1 метър. За разлика от памука, това растение не се нуждае от пестициди, развива се на много малка повърхност, като не замърсява околната среда. Бамбукът „пие“ по-малко вода, произвежда целулоза, от която пък се правят текстилните фибри. Важното е да се знае, че те са на 100 % биоразградими.

При производството на спално бельо и в частност на възглавници, бамбуковите фибри абсорбират голяма част вода, което ги прави продукти за предпочитане през летните месеци. Тогава човек отделя много повече пот. И не само – през топлите месеци, бамбуковите нишки естествено се разтягат и позволяват на кожата да диша. През зимата е обратното – задържат по-дълго време топлината от тялото на човек. Така освен екологичност, бамбукът притежава и естествена терморегулираност. Не дразни кожата и хора с алергии към естествените материи, не бива да имат притеснения да го използват.

Възглавниците от бамбук са с изтъкани целулозни нишки от това екологично чисто растение. Те са меки и нежни на допир, абсорбират влагата от изпотяване и не задържат неприятната миризма. Също така бамбукът се характеризира с много добра проветривост. Удобни и меки, възглавниците пасват перфектно към всяка извивка на тялото и подобряват съня.