Племенно и ретро-вдъхновени гривни с камъни

img1463239126Гривните с камъни обикновено могат да бъдат изработени от черни или цветни метали. Метали, които съдържат желязо, като неръждаема стомана, се наричат черни метали. А метали като мед, месинг, сребро, които не съдържат желязо, се наричат цветни метали. И двете черни и цветни метали се използват за направата на бижута.

Металите са били използвани, за да се направят бижута още в древни времена. Когато мислим за бижута, първият метал, който идва на ума ни определено е златото. Следващият в списъка е среброто. Платината е също търсена в днешно време и е отличен вариант за съвременни бижута с племенно и ретро-вдъхновени дизайни. Но знаете ли, че от неръждаема стомана, мед, месинг и титан също се правят бижута в наши дни.

Модерните племенни украшения целят чрез използване на същата грубост и необработеност, която се наблюдава при племенни бижута да изглеждат автентично стари. С тях се правят изявления в различни съвременни стилове, например, популярния Boho стил. Най-хубавото е, че те се предлагат не само за нежния пол – дори мъжете могат да носят племенни бижута. Налице е също така нарастващо любопитство към различните значения на племенните бижута и по-специално към техните духовни значения.

Например, много племена са известни, че имат обичая да погребва мъртвите с личните им бижута, което е било знак за богатство и просперитет. От друга страна, много амулети и талисмани са били носени от племенните хора за защита от злите духове. Такъв вид символиказначително е дала своето отражение върху проектирането на бижута, включително придизайни на племенни бижута.

Историята на тези бижутае наистина завладяваща. Тя има съвсем различен стил и смисъл от този, който ние влагаме днес, когато мислим за бижута. Въпреки това, историята винаги е имала силата да ни очарова и така имаме нашите предци и техните начини на живот. Предполагаме, че ако те можеха да ни видят днес, биха били горди да видят своето наследство от племенни бижута, които са живи и обичани и до днес …