Най-неподходящите модели дамски обувки за ниски жени

damski-obuvkiРазличните модели дамски обувки оказват значително влияние върху добрата визия на дамите с по-нисък ръст. Някои модели карат краката да изглеждат по-дълги и елегантни, докато други постигат точно обратното. Ето няколко неподходящи модела, които са неприемливи за по-ниските дами.

Обувки с клиновиден ток

Много жени харесват обувките и сандалите с клиновиден ток, тъй като изглежда, че осигуряват по-голяма стабилност при ходене. Въпреки това, този модел ток кара краката да изглеждат дебели и тромави. Затова е добре ниските и елегантни дами да не използват този модел обувки.

Обувки с квадратни токчета

Подобно на споменатите по-горе обувки, обувките с големи, квадратни токове могат да гарантират на жените по-голяма стабилност, когато ходят или стоят прави, но отново височината на тока не допринася за по-добрия външен вид. Този модел кара краката да изглеждат по-къси и масивни, а една жена, която има и без това къси крака, ще изглежда много по-добре обувки, издължават и изтъняват краката.

Обувки с големи платформи

Малката платформа не би трябвало да създава никакъв проблем за една ниска жена и наистина ще осигури лекота на движението, но обувките с големи платформи придават на ниската жена смешен вид. Тя изглежда сякаш ходи на кокили, нещо което не е никак елегантно или модерно.

Обувки с каишка на глезена

Обувките с каишка на глезена визуално отрязват крака до глезена и създават впечатлението, че кракът е къс. Въпреки това обувките с каишка не трябва да бъдат напълно изхвърлени от гардероба на ниските жени, защото има начин, който да избегне това впечатление.

Гладиаторски сандали

Независимо дали гладиаторските сандали са ниски или достигат до коляното, многото каишки на тези сандали създават илюзията за всичко друго, но не и за елегантност. Когато има толкова много други модели сандали, които пасват по-добре на крака на една ниска жена, няма защо да се носят гладиаторски сандали.

Нека дамите да не залитат сляпо по модните тенденции, а да се огледат в огледалото преди да купят поредния чифт обувки.