За какво да се подготвите при избор на битумни керемиди

bitumni-keremidiСъвременното строителство на нови еднофамилни къщи и апартаменти все повече използва битумни керемиди, за да завърши конструкцията с един перфектен покрив. Статистическите данни показват, че битумните керемиди като материал за облицовка за покривното пространство в домовете са много устойчив тренд по целия свят. Освен за големи покривни пространства, техните естетически и практични качества ги правят много подходящи за дворни конструкции, беседки, малки къщурки и т.н.

Разбира се преди да изберете битумни керемиди за вашия покрив, вие трябва да се подготвите в няколко направления. Когато си осигурите необходимата информация във всички звена, тогава вече можете да вземете информиран избор, относно дали това е най-удачния избор за вашия конкретен случай.

Първото нещо, което трябва да си осигурите като информация е относно качествата и видовете битумни керемиди спрямо тяхната форма, които се предлагат на пазара. Този вид покривно покритие е много устойчива многопластова структура; устойчива е на климатичните промени в атмосферното налягане, на дъждове, снегове и силен пек. Формите също са разнообразни: от най-разпространените овални, през триъгълни, трапецовидни, правоъгълни.

Това което трябва да знаете също е свързано с цените на битумните керемиди. Едно е да ги закупите на цена за квадратен метър, а съвсем друго е изплащането съпътстващите разходи по монтажа, свързани с материали, лепила, инструменти. Не трябва да забравяте, че поставянето на битумни керемиди е сложен процес, който изисква експертност от майсторите. В този смисъл добре е да влезете в контакт с фирма, която има опит в монтажа на битумни керемиди. Естествено по-евтино ще излезе ако керемидите се поставят към нов покрив, вместо да се премине към цялата процедура по премахване на старите керемиди и изолация.

Обикновено професионалистите, които имат опит с монтаж на битумни керемиди правят оценка на цялата ситуация след оглед на място. Така според вида покрив, вида сграда, квадратурата и всички необходими неща, които трябва да се свършват ще се изчисли, колко ще ви струва цялата процедура.