Изберете блуза

Блузата е една от старите в женския гардероб. В сегашните тенденции и разнообразие при избора на дрехи, съвсем малко хора знаят как и с какво може да носите блуза, осигурявайки хармонично съчетание на целия ансамбъл.

На първо място, трябва да изберете блуза според вида на фигурата. Може да включите и възрастта като критерии: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/как-да-се-обличат-30-годишните-жени.

При широките бедра се препоръчва да се „укрепи“ ефекта на горната част на тялото поради модерните сега „раменни колани“, цветът трябва да бъде избран в светлинни тонове, които визуално увеличават ефекта. Ако всичко е точно обратното и трябва да скриете широките рамене, трябва да обърнете внимание на блузите с асиметрично изрязване с дълбоки изрезки. В случаите, когато фигурата изглежда тясна и леко удължена е необходимо да се насочи вниманието към прозрачните тъкани и да се избере блуза с квадратна или овална изрезки.

Представителките на тлъстинки в талията трябва да избират блузи на свободно падащи с форма на „трапец“, използвайки всички видове драперии, които могат да скрият визуално дефекта.

Природата е дарила някои дами с хармоничен набор от параметри, така те могат да носят блузи от различни кройки и стилове, както и различни тъкани.

Женските блузи могат да се отнасят до различни стилове в облекло. Това зависи не само от модел, но и от оцветяването и структурата на тъканта.

Избирайки блуза за работа в офиса, струва си да се спираме на моделите от памук, коприна или трикотаж. Платът трябва да бъде заглушен: синьо, сметана, бежово, бяло, сиво и др. Възможно е да се използват различни елементи в тъканите, като преплитане на нишки, в които създава подобен ефект. Неподходящо ще бъде дълбоко деколте и всички видове привлекателен декор (кристали, пайети, ярки копчета и др.).

Романтичната блуза е прилепнала по тялото. Също така, блузата с асиметрично рязане и отворено рамо или дълбоко деколте, изглежда грандиозно. Очевидно чувствено и сдържано тя може да завладее веднага, също като диета: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/145-sledppaznichna-dieta-na-d-p-oz.

За приеми трябва да се изберат блузи, изработена от естествен сатен или коприна. Екстравагантната блуза носене на различни поводи и от различни по структура и оцветяване материи е с асиметрична периферия и т.н. – всичко зависи от желанието и настроението.