Избор на мека мебел за дома – използвани материали в процеса на изработка

Няма как да не сте забелязали така наречения „пълнеж“ на меката мебел, който при някои мебелни изделия може да бъде чувствително по-плътен и гъвкав, както и обратното.

Е, всичко това може да ви се струва като един сравнително маловажен детайл, ала грешите – именно този „пълнеж“ има пряко отношение към амортизирането на самата мека мебел.

Понеполиуретановата пяна, използвана при изработката на разкошните като дизайнерско решение ъглови/трапезни дивани и кресла например, такива, каквито ще намерите в изобилие в каталога на мебелни магазини „Вилаз“, започва да се свива с течение на времето.

Вилаз - мека мебел
Магазин за мека мебел „Вилаз“

Това от своя страна съдейства за намаляване значително нивото на комфорт, което сте получавали години наред, наслаждавайки се на меката като памук материя на меката мебел. Наред с това, разрушаването на целостта на пяната се отразява, разбира се, изключително негативно и върху визията на самото мебелно изделие.

Ето защо избирайки нов, модерен и стилен ъглов или трапезен диван например е препоръчително да помислите и за този толкова съществен елемент, а именно плътността и гъвкавостта на дунапрена, който всъщност се явява като „пълнежа“ в меката мебел.

Мека мебел от бук или чам?

Заедно с това, при заменянето на крайно износените, остарели като дизайн модели, служителите на мебелни магазини „Вилаз“ в София и цялата страна съветват да се съобразите и с различните видове плоскости и материали, използвани в процеса на изработка на мебелните артикули.

Дървеният материал например бива любимецът, така да се каже, на мебелните производители поради ред причини. Едно от най-големите предимства на естествения материал е, че съдейства за реализирането на една автентична атмосфера у дома. Извън това, дървото като суровина за производството на мебели като цяло спомага за създаването на истински мебелни шедьоври, на които ще можете да наслаждавате всеки ден, докато си почивате необезпокоявани върху тях у дома.

Основният дървен материал, който се използва, е бук или чам, като по-рядко се залага на първия. Подборът на самия материал също е от значение. За разлика от чама, буковото дърво бива доста нестандартна суровина за изработка на мебели, която осигурява такава степен на здравина и издръжливост, която е в пъти по-голяма от тази на всяка друга суровина.

Автор: webselo.com