Какво е мъжки парфюм?

parfumiteЕдва в средата на миналият век парфюмите започват да се разделят на мъжки и женски. До тогава не се прави разлика между тях и рецептата по изготвянето им се пазела в строга тайна. Първите мъже използвали парфюми са били Наполеон и Georg 2 краля на Испания като тяхната композиция била от 7 компонента, която била пазена в тайна. Разкриването на тази тайна било наказуемо със смърт. Когато придворният парфюмерист бил хванат да дава на жена си от този парфюм бил осъден от френския съд  и обезглавен.

В момента мъжките парфюми са почти толкова много колкото и дамските. Жените вече са напред в усвояването на изкуството на използването на парфюма, докато мъжете обаче има какво още да научат за това.

Какво е особенното? „Мъжките парфюми са по-силни и отчетливи а дамските по нежни“ ще кажете вие и разбира се ще сте прави. Все пак, това, не е напълно истина. Мъжките аромати се правят на базата на ключови съставки, които целят да подчертаят мъжествеността на клиента. Мъжете се асоциират с дървесните аромати, подчертават сила, спокойствие и отсъствие на излишни емоции. Важни компоненти от композицията са мускус или амбра. Цветните нотки не се изключват. Най-често това са лавандула и градински чай, които придават никотинов аромат.

В допълнение мъжките аромати са много по-силни, наситени и устоичиви от дамските. Най-интересното е, че не променят миризмата си в зависимост от местата където са поставени, както е при дамските парфюми.

Естествено мъжките и дамските парфюми се отличават по опаковката си –нейният дизайн и цвят. Основните цветове са – черен, сив, сребрист и по-рядко бял. Те символизират – успешност, стабилност и сила. Зеленият и синият цвят в тъмни разцветки са за спортните аромати. Формите са най-често в строго геометрични форми, експериментира се и с лица и различни закръглености, но тези експерименти са достатъчно сдържани.

Мъжът искъ да намери в аромата нещо свое, близко и понятно, индивидуално а също така способ да привлече вниманието на противоположният пол. Голямата част от мъжете казват: Дай ми парфюм който е силен. Други купуват един и същ парфюм в продължение на години, който не са избрали те а тяхната жена. Други избират с ушите си като слушат продавача, който им казва, че този аромат се асоциира с успех и благосъстояние например. Само малък процен от мъжката половина на човечеството прекарва няколко часа на ден в продължение на няколко дни за да изберaт правилният парфюм за тях. За това внимавайте във вашият избор той може да промени живота ви.