Какво ново при възглавниците

spalno-belioС разширяването на световния и европейски пазар на спално бельо и с възможностите потребителите да избират точно това, което търсят, на пазара се случиха много нови неща. Те изискват от производителите да са все по-гъвкави и да отговарят на очаквания на потребители. В този смисъл, преди време възглавницата беше просто една калъфка напълнена с пух, а днес е критична част от системата за здравословен сън. Още повече, производителите прилагат технологични решения в направата на все по-интересни модели.

Все пак, думата интересен, не е от най-подходящите когато се търси спално бельо. Нищо което не е уютно и комфортно, и не осигурява добър сън и здравословни ползи за спящия, не може да се нарече успешен продукт в категорията. Нека започнем с конкретиката.

Независимо от кой вид възглавници предпочитате – дали с пух или са мемори пяна, вие знаете, че възглавницата има изключително значение за вашия добър сън. Това може много лесно да го прецените когато дълго време сте спали вкъщи и ви се наложи да преспите в хотел или на друго място. Освен ако нямате късмет и сте попаднали на удобна за вас възглавница, можете да преживеете неприятна нощ.

Затова, освен че производителите търсят все по-удобни и приятни форми, пълнеж и дизайн, те се стремят да видят дали и конфигурацията може да се смени. Стига се дотам, много производители водени от статистиката, че потребителите определят добрия съм като зависим почти 50% от възглавницата, да я включват като част от предложението с матрака. Тоест възглавница и матрака се произвеждат заедно, за да постигнат някакво взаимодействие по време на спане, за да може това да донесе ползи на спящия.

Всъщност много по-добро решение от вече споменатото е когато се изследват самите проблеми при спане. Новите възглавници с мемори пяна не гарантират по-добър сън, макар да имат по-гъвкави качества. Напротив, за да бъдат те ефективни, в тяхната структура се влагат и вещества, които имат охлаждащ ефект, а това може да разстрои съня на човек, защото по време на спане между възглавницата и главата на човека се създава микроклимат, който има своята специфика. Така че след доста проучвания на пазара вече има възглавници, които могат да ‘комуникират’ с температурата в този микроклимат и да я държат в граница подходяща за спокоен и ободряващ сън.

Иначе казано, новото на пазара винаги е в търсене на по-доброто решение. Така че следете какво се предлага и избирайте според вашите нужди и възможности.

Източник: https://domo-tex.com/