Какво обзавеждане за баня е подходящо за моето семейство?

semeina-banqБанята е важно помещение за всеки дом. Отдавна отмина времето, когато обзавеждането й се фокусираше главно върху предназначението и нуждите. Днес съвременното обзавеждане изисква луксозен, хармоничен и комфортен дизайн. Производителите предлагат огромно разнообразие от стилове, между които изборът може да се окаже доста труден. Освен със стила и личните предпочитания, по-важно е да се съобразите с нуждите си и начина на живот.

 

До голяма степен изборът на обзавеждане зависи от ежедневието. Така например, ако в семейството ви има малки деца, банята трябва да бъде лесна за почистване и поддържане, а обзавеждането да бъде достатъчно здраво и устойчиво. В случая матираните плочки за баня с дървесна текстура могат да бъдат един много добър избор. Те са много лесни за почистване, тъй като по повърхността им не остават петна. Може да комбинирате по-тъмни плочки с по-светли и свежи акценти. Ще бъдат необходими и повече шкафове за баня.

 

Ако в семейството ви няма малки деца, за които да се притеснявате, можете да изградите банята си в по-романтичен и елегантен стил. Заложете на гранитогрес или гланцирани керамични плочки, които ще предадат на помещението по-модерно излъчване. Светлите нюанси са идеални за съвременното модерно обзавеждане. Те отлично се комбинират с елементи от огледални повърхности, неръждаема стомана, геометрични или асиметрични мотиви. За подобно обзавеждане са подходящи антични мебели, както и мебели от естествени материали, които ще направят банята още по-изискана.

 

Почерпете вдъхновение от Източната култура и заложете на интересен интериорен дизайн, излъчващ топлина и уют. Комбинирайте плочки в топли и меки цветове с мебели от масивна дървесина и ще създадете уникална екзотична и свежа баня.

 

Или пък се вдъхновете от Холивудския блясък като използвате смели комбинации в ярки цветове и ще имате зашеметяваща авангардна баня. Акцентирайте върху голямо кръгло или квадратно огледало с красива светеща рамка, наподобяващо гримьорна на холивудска знаменитост.

 

Източник: http://www.keramo-bg.com/mebeli-za-bania