Как да избираме ботуши според повода

botushiЖените с ботуши в продължение на много поколения, усъвършенствали представата за носене на различни видове и модели обувки. И докато се приема, че епохата на дамските обувки започнала много по-отдавна, нека разберем кога се появили дамските ботуши.

Още по времето на американските индианци, индийските жени правели здрави мокасини от дъбени кожи и кожите на животни, които мъжете им ловували за храна. Налъмите били създавани от мека кожа, съшити от сухожилия. Думата Moccasin идва от ранните алгонкински индийци, които били първите Native индианци, срещани сред европейските заселници в Северна Америка.

Всички индиански племена носели мокасини и различните стиловете варирали с всяко различно племе. Много племена използвали сурова кожа за подметките на обувките и вмъквали заешка кожа или овча кожа за допълнителна топлина. Някои индиански жени носели мокасини от типа обувка за повече топлина и грапавина в тежките условия по време на дълги пътувания. Дори тогавашните ботуши били богато украсени и красиво очертани с бодли, мъниста и картини от бродерии. Дали ботушите мокасини били къси или високи, почти нямало значение по онова време. Същността и целта, заради, която жените ги носели била предназначена да създават комфорт, удобство и красота.

Индианските племена продължавали да правят и да носят ботуши и мокасини, които по-късно са се прехвърлили в културни линии в модната индустрия. Индианските ботуши остават популярни и днес. Такива са предпочитани и защото издържат много срещу износване, а едновременно с това изглеждат привлекателни за модерните жени. Различните индиански занаятчии правели класически ботуши мокасини за жените, които варирали във всички форми и стилове. Дори днес могат да се намерят ръчно изработени обувки, но предимно такива се изнасят на изложби.

Холивудските актриси започнали да показват своята привързаност към високия ток обувка и така някогашният Moccasin се вмъкнал като всеки друг стил обувка. Снимките с такива ботуши могат да се видят и в медиите, носени от актриси.

Комбинациите, които могат да се правят с различни модели дамски ботуши включват както спортно-елегантни дрехи, така и по-официални. Преспокойно могат да се добавят в арсенала и тоалета на всяка възраст дами. Така се постига елегантно излъчване, създава се илюзия за дълги крака, а наред с това всичко е подплатено от много комфорт. Изборът на съвременни модели дамски ботуши зависи само от личните предпочитания и стил на гардероба.

Ботушите са страхотни за дъждовно или снежно времето, а наред с това съществуват толкова много стилове днес, че е трудно да не се намери желаната и предпочитана дамска обувка.