Как да измислите име на вашата фирма. Няколко идеи …

Всеки възрастен знае колко добре се избира името на новородено. Е, как иначе? Същото остава за целия живот и от него много зависи!

Защо тогава с името на компанията трябва да е различно? В крайна сметка, това е име завинаги. И, между другото, името на компанията влияе на нейния успех много повече, отколкото в случая с човек. Не е преувеличено да се каже, че първата стъпка към успеха в бизнеса е именно правилният избор на името на фирма. Всичко започва от самата регистрация на фирма.

Защо това е толкова важно?

Причината е много проста. В бизнеса има абсолютно всичко. В допълнение към две понятия.

Във всеки сектор на пазара има огромна конкуренция. Потенциалният клиент попада в гигабайта рекламна информация. На какво ще се основава, избирайки от кого е по-добре да купуваме? Вземат се предвид много фактори, най-важните, от които е популярността на марката.

Според статистиката, двете стоки, приблизително еднакви по стойност, почти винаги се купуват продуктите на по-известна компания. Правилно избраното име на компанията значително опростява популяризирането на марката.

Ако е лесно да се произнася, то е добре запомнено, носи смисъл.

С една дума, това име допринася с факта, че с времето тази компания ще бъде позната на всички.

На теория всички начинаещи бизнесмени, когато избират име на фирма, трябва да се ръководят от ясни правила. Или, още по-добре, наемайте професионалисти. Всъщност това правят само някои предприемачи. Тези, които разбират важността на „настоящия момент“. Останалите вярват, че името на компанията е лесно да се измисли. Някои избират за име от имена на близки и роднини.

Други смятат, че най-добрият вариант би бил нещо абстрактно, което не е свързано с работата на компанията. Има хора, които смятат, че това не влияе върху рентабилността на бизнеса.

Какво означава това?

Името е елемент, който има много важно значение в други успешни действия. Ето, защо преди регистрация на фирма трябва да сте готови с него на 100%.

Как да измислите името на фирмата, ако няма желание или възможност да поканите специалист по именуване? За да стане ефективна, трябва да използвате следните препоръки: Името трябва да е просто и ясно. Трудно изречените фрази няма да се запомнят, особено в старта на бизнеса.

Желателно е името да отразява вида дейност на дружеството. Само без прекомерна описателна информация. Думите трябва да бъдат избрани не само просто, но и „четими“. Потенциалните клиенти ще си ги спомнят по-лесно. Добре е, името на фирмата да предизвиква приятни асоциации между потенциалните клиенти. В имената не се препоръчват да се използват имена и фамилии. Това е непрактично. В бизнеса, както и в изкуството на преподаването, трябва да говорим на езика на потребителите. И този подход показва липса на въображение или желание за популярност на всяка цена.

Има и един психологически момент. Ако някой има неприятни спомени, свързани с това име, то най-вероятно няма да отиде на място, което се нарича по същия начин.

Маркетингови изследвания. С помощта на външна целева аудитория се определят някои потенциални фактори. В процеса на именуване се вземат предвид предпочитанията на бъдещите потребители. Вътрешният разглежда обхвата, ценообразуването и пазарната ниша.

Мозъчна атака. Същността на метода е в това, че името може да повлияе много или да отблъсне.

В заключение:

Нюансите около избора на име на фирма са много. Към всеки от тях трябва да се подхожда с внимание. Ако смятате, че сами няма да се справите, наемете си специалисти: goldenvision.bg.

Името трябва да бъде просто, ясно, лесно за запомняне, оригинално и насочено към дейността на компанията. Ако, освен това, вълнува с приятни асоциации е още по-добре.

От избора на име за форма при неговата регистрация се дава и неговия ход. Такъв може да бъде много успешен.

Всичко е във Вашите ръце.