Как да наемем къща през лятото за цялото семейство

Лятото е време, когато цялото семейство може да се отпусне на чист въздух. Това със сигурност няма да навреди на децата, а и със сигурност да живеят на открито е много по-здравословно. Брокерите предлагат много атрактивни опции за наемане на селски къщи, но не всички от тях са идеални за прекарване на времето с деца. Дори да имате къща в Бояна, винаги може да помислите за идеята на наемане на къща за цялото семейство, някъде в покрайнините на големия град.

За да не се превърне животът ви в серия от: „неволи“, „това е опасно“ и „да се върнем в града“, изберете вила на база седем основания. Те са ни предоставени, с любезното участие на екипа на Unique Estates:

1. Безопасност, екология

Стръмни стълби, отворени камини и печка, лесен достъп до електричество, газ, канализация, ями, кладенци – опитните родители ще забележат всички тези опасности за детето, през първите пет минути в имота. Вече почвате да търсите нови предложения за наемане на къща. Безопасността на околната среда, също е важна. Погледнете на картата, за да видите дали наблизо има големи сметища, места за погребение на добитък, промишлени предприятия, ферми, където активно се използват химически торове.

2. Транспорт, магазини, аптеки

Изберете вила, така че да бъде удобно да стигнете до нея, както с вашия автомобил, така и с обществен транспорт – с автобус или електрически влак. В идеалния случай, ако пътят е широк и гладък, в двора има паркинг, а градският транспорт, често работи по график. Голям плюс са хранителните магазини и аптеките наблизо.

3. Езерце

Не само деца, но и възрастни трябва да плуват само в разрешени водни обекти. Мътната вода не е подходяща за вас, където е трудно да се определи дълбочината и състоянието на дъното. Спасителите поставят знаците „Плуването е забранено“, ако езерцето е замърсено, остри предмети и камъни отрупват често дъното. Най-добрият вариант за семейни излети е течаща вода и оборудван плаж, където работят спасители.

4. Парцелът за къща в Бояна

Изберете регион с дървета. Първо е красиво е. Второ, летните горещини няма да накарат вас и деца да седите у дома. Винаги може да опънете одеяло на сянка и да се насладите на чистия въздух. Трето, когато наближи есента може да наберете сливи, круши, дюли.

5. Вода, отопление и оборудване

Ако планирате градинарство, то уверете се, че водата за напояване е от подходящ източник. Източникът на вода може да е кладенец или някакъв вид канализация. Най-лошият вариант за тези, които ще живеят в околностите на града за повече от два дни, е да носят вода от града. Това ще е много по-лесно, ако имате къща в Бояна. Проверете, как работи отоплението в къщата: децата трябва да са на топло, дори при хладно време. Не забравяйте да разберете за състоянието на канализацията, водоснабдяването, камината, печката.

6. Детска стая, мебели

Наемете лятна къща за цялото лято? Уверете се, че детето има собствено пространство. Идеалният материал за детските мебели е естественото дърво. За малките деца е важно стаята да няма остри ъгли, опасни метални фитинги – дръжките и ъглите могат да бъдат пластмасови. Внимавайте стаята да е светла и удобна, добре проветрена. В същото време в нея трябва да се поддържа комфортна температура.

7. Съседи

Опитайте се да получите подробна информация за вашите съседи. Ако те вече са пристигнали в региона, се запознайте. Преценете, какъв начин на живот водят, дали имат деца, дали правят шумни партита. Може би, трябва да наемете не само тази къща, но и вилата малко по-далеч от разточителната компания. Нека нищо не засенчи ваканцията ви!