Кои фасети за зъби да изберем?

fashion-zona-kak-da-poluchite-faseti-na-zybiteКогато искате да получите фасети за зъби, трябва да имате ясна представа как да го направите. Има няколко различни опции, от които можете да избирате и има няколко различни неща, които трябва да знаете за всяка от тях.

 

Разходи за фасети

 

Ако търсите козметична процедура, може да помислите за фасети. Цената за поставянето им може да бъде малко висока, но резултатите си заслужават. Тези тънки черупки са свързани към предната част на вашите зъби. Те могат да подобрят вида на вашата усмивка и да ви помогнат да се почувствате по-уверени.

Ако тъсите, къде може да си поставите такива, рзгледайте – поставяне на фасети софия

Цената за получаване на фасети варира от клиника до клиника, но има няколко фактора, които ще повлияят на крайната цена. Първо, опитът и експертизата на зъболекаря ще определят колко ще струва работата.

 

Композитни

Композитните фасети са чудесно козметично решение за хора, които искат да коригират широк спектър от зъбни дефекти. Тези фасети могат да бъдат изработени и поставени само с едно посещение при зъболекаря. Това е така, защото те са направени от смолист материал, който е формован и оформен така, че да съответства на повърхността на зъба.

Композитният материал се залепва към зъбите с помощта на специална лампа. Полиран е до блясък. Това е бърза, безболезнена процедура и може да не изисква анестезия.

Освен че подобряват външния ви вид, композитните фасети помагат да избегнете различни проблеми със зъбите. Те покриват пукнатини и несъответствия. Те дори могат да направят усмивката ви по-симетрична.

По време на процеса на кандидатстване, вашият зъболекар ще извърши задълбочена оценка на оралното здраве. Той или тя ще определи най-добрия план за лечение въз основа на вашите специфични нужди. Те могат също така да предложат промени в диетата и рутинната ви хигиена на устната кухина.

 

Порцеланови

 

Зъбните фасети могат да подобрят вида на вашата усмивка. Те са тънки, издръжливи черупки, които прилепват към вашите зъби и осигуряват гладка, естествено изглеждаща повърхност. Използваният порцелан е съобразен с цвета на вашите естествени зъби.

Ако искате по-изправен вид или ако зъбите ви са оцветени или напукани, зъболекарят може да предложи порцеланови фасети. Фасетите могат да бъдат направени по-бели или в цвят, който съответства на вашите зъби. Освен това са много издръжливи и издържат с години.

Първата среща обикновено е бърза и безболезнена. Зъболекарят ще вземе отпечатъци от вашите зъби и ще обсъди вашите цели за преобразяване на усмивката. След това ще оцени формата и размера на вашите зъби и ще вземе решение за цвета на вашите фасети. След това лабораторията ще изработи фасетите по поръчка според вашите спецификации.

 

Временни фасети

Ако се притеснявате за външния вид на зъбите си, може да помислите за временни фасети. Използването на тези фасети може да ви помогне да направите усмивката си по-привлекателна. Те обаче не изглеждат толкова естествени, колкото истинските.

Докато носите временните си фасети, трябва да избягвате определени храни и напитки. Те включват пикантна храна, кафе и тъмни плодови сокове.

В допълнение към избягването на тези храни, трябва също да изчеткате фасетите си след хранене. Това е така, защото те могат да се оцветят. Ако ядете храна или напитка с петна, трябва да изплакнете устата си с обикновена вода. Това ще помогне за намаляване на оцветяването на вашите зъби.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>