За дома

Колко живеят хлебарките

Колко живеят хлебаркитеПитали ли, сте се някога, каква е продължителността на живота на досадните хлебарки и колко живеят?

Ако сега, най-лошата част от кошмара ви с хлебарките, чака да приключи, то открили сте своето решение.

Виждали сте, малките черни насекоми да пълзят наоколо? Хващали ли, сте ги да ядат храната ви или просто искате да си отидат? Каквото и да е ви притеснява, не се тревожете, тук ще откриете изхода от различни ситуации. Той се нарича Превента ДДДД.

Колко живеят хлебарките?

Ще изследваме продължителността на живота на хлебарки от раждането до смъртта, ще обясним, какво може да го съкрати и ще ви покажем как да спрете да чакате и да се отървете от хлебарките още днес.

Продължителността на живота на хлебарка

Хлебарката започва своя живот като миниатюрно яйце, наречено ootheca. Женската хлебарка носи яйца от 1 до 2 месеца, малко преди да се излюпят яйцата, ги прикрепва към добре скрита повърхност.

В хлебарката се намира бебе -called нимфа. Тя минава през най-много 10 стадия по своя път към зрелостта. По време на всяка от тези фази изхвърля екзоскелета си и започва да расте. Новоразтопената нимфа може да изглежда полупрозрачна бяла, преди нейният кафяв или черен екзоскелет да се развие наново.

Всичко това се случва за период от месеци, който варира при различните видове.

Немските хлебарки зреят за около 2 месеца.

Американските изискват до една година, докато достигнат зряла възраст.

По време на последния си етап, „младият възрастен”, нимфата на хлебарки прилича много на родителите си. Тук растат и крилата, ако вида й има такива. Към този момент тя е готова да се присъедини към възрастните.

Зрелост

Веднага след като достигне зряла възраст, хлебарката е готова за чифтосване и размножаване. Освен това е в разцвета на силите си. Тя прави максимално количество за проучване и търсене на храна навсякъде, където може – сметища, канализация, складове, бани и кухни.

Възрастната хлебарка извършва 3 дейности в ежедневието си:

Крие се – Хлебарите прекарват по-голямата част от времето си в скриване. Дори напълно порасналите хлебарки могат да се вмъкнат в цепнатини с размери на монети и на ширината на писалка. Тъй като са толкова добри в криенето, е трудно да се досетите, колко са наистина. Една или две хлебарки на открито може да означава десетки или стотици скрити в стените или под пода.

Ядат – ако хлебарката не се скрие, вероятно търси храна. Хлебарките са предимно нощни и през по-голямата част от почистването са на тъмно. Те се нуждаят от малко храна, за да оцелеят, но ежедневно я търсят и ядат почти всичко, включително хартия, подвързия на книги, нокти и коса.

Размножаване – и накрая, хлебарки са плодородни. Помните ли оотеката с 50 яйца в нея? Е, една женска може да роди 8 или повече от тези яйцеклетки – общо 400 потомства!

Какво означава всичко това за вас

За хлебарките това ежедневие е обичайно и животът им се свежда единствено до него. За вас обаче, това може да означава неприятности.

Тези пребежки от канализацията и боклука, оставят бактерии и вируси по телата им. След това, когато се появят в домовете ви, за да ядат храната, те ги депонират по вашите рафтове, чекмеджета и в самата храна.

Какво още за екскрементите на хлебарките

Хлебарските изпражнения са още един начин, по който хлебарки внасят опасни бактерии във вашия дом. Всички онези малки черни петънца, които забелязвате напоследък? Те са изпражнения на хлебарки. И заедно с всички яйчни обвивки, които хлебарки оставят след себе си, те също могат да предизвикат алергични реакции и пристъпи на астма.

Не чакайте това да се случи и във вашия дом, вземете мерки навреме. Това може да стане лесно с експертите по пръскания на хлебарки.