Коректни фирми за недвижими имоти

07006 Българинът е дълбоко свързан със своя дом. докато много западни нации се местят лесно и не се привързват особено към жизненото си пространство, при нас това не е съвсем така. Домът е свещен. Това е неприкосновено място, което или споделяме с глутници приятели, или ревностно пазим за себе си и не допускаме никой в него. Тук отглеждаме децата си, изливаме емоции, посрещаме празници и изобщо, оставяме голяма част от себе си.

Съответно, сдобиването с дом, е изключително важен момент в живота на всеки българин. Дали за нас, за децата или близък, дали купувате мечтаната къща, офис или парцел, закупуването на недвижим имот е сложен важен процес, свързан с документация. Нещата не са точно като в магазина – даваш пари и получаваш ключове. Минава се през редица институции, попълва се документация, Нотариус удостоверява легитимността на сделката… и всичко това, чак след като сте избрали мечтания дом, който се вписва във финансовата Ви рамка.

През тези тайнствени процеси, обикновено ни води брокер от агенция за недвижими имоти. Той/ тя подбират имоти, които да ни покажат, в зависимост от изискванията ни за местоположение, брой стаи, финанси… Обикновено, брокерите са запознати с предимствата и недостатъците на всеки един имот, който представят. Те са хората, които знаят, къде ще открият скрити проблеми, ако има такива, както и скрити предимства. Допълнително, те познават всички капани в документния процес на закупуване на имот и е тяхна грижа да ви преведат безболезнено през него, с елиминиране на всякакъв риск относно имота, да гарантират, че върху няма тежести и запрещения и всичко е изрядно спрямо буквата на Закона.

Брокерите са изключително полезни и като своеобразна база данни, наясно с огромна част от имотите на пазара. Защото тези, които продават, отиват при тях, за да гарантират достигането на недвижимостта, с която искат да се разделят, до максимален брой клиенти. Така брокерът Ви спестява време и нерви. Той познава тънкостите и стига да е добросъвестен, накрая ще приключите като горд собственик на мечтаният дом, парцел, хижа.

Кои фирми за недвижими имоти обаче се ползват с добра репутация? Коректните фирми. Те притежават едноименен сертификат, който удостоверява липсата на отрицателни мнения за тях в Интернет. Мястото на което, всички знаем, всеки споделя емоциите си – и положителни, и отрицателни. Сертификат Коректна Фирма помага на потребителите да открият безупречния бизнес в морето от подобни услуги на пазара. Разпознаваем е в Полша, Чехия, Франция, Унгария, Румъния, Словакия, Сърбия, Естония, България. Добрата репутация е важна, важно е и да знаеш, къде да я откриеш.