КрасотаМода

Лазерна епилация в чувствителни и проблемни зони

Гладката кожа за продължителен период от време е стремеж на всеки, избрал лазерната епилация, за да се освободи от нежеланото окосмяване. Това важи с пълна сила за всички зони от тялото.

В някои от тях обаче оперирането с лазерен апарат поражда редица въпроси или създава трудности поради естеството на процедурите или наличие на други препятствия, от които възникват проблеми. Какво да се прави в чувствителните или проблемните зони? Решение може да се намери. Ето някои от проблемите, които могат да възникнат при желание за епилиране в някои зони.

 

Епилация в интимната зона при мъжете

 

Лазерната епилация в интимната зона при мъжете става все по-популярна. Премахването на космите в интимната зона се прави и от мъже по естетически или хигиенни причини.

За много представители на силния пол обаче такава възможност е силно притеснителна заради възможна ерекция. Това се оказва значителна спирачка пред намерението да се избере естетиката и хигиената пред притеснението.

За щастие такива тревоги са лишени от основание. Самата същност на процедурата свежда до минимум подобна възможност по няколко причини:

  • По време на процедурата терапевтът няма пряк контакт с интимната зона, а самите лазери работят безконтактно.
  • Интимната зона е сред най-чувствителните, затова при работа се усеща леко парене или бодване, а неприятните усещания елиминират всички останали.
  • За да се тушира болковият синдром и да се предпази кожата, по време на сеанса зоната се третира с въздух, охладен до 30 градуса под нулата и всичко това на практика премахва възможностите за непредвидени ситуации.

Ако все пак нещо подобно се случи, остава осъзнаването на реалността, че терапевтът е лекар и всякакви неочаквани ситуации са част от професията му.

 

Лазерна епилация на ареолите

Растежът на косми в областта на ареолите е нормално състояние в тялото. Дължи се на различни фактори, като хормонални промени, настъпващи през бременността и пубертета, или индивидуални особености на тялото.

Среща се доста често при хормонални заболявания, които провокират такова окосмяване. Лазерната епилация в тази зона е напълно възможна и няма опасност да предизвика проблеми в жлезите, тъй като процесът е твърде повърхностен, за да окаже влияние на който и да е вътрешен орган.

 

Лазерна епилация при наличие на силиконови импланти

 

Когато през 1998 година се появяват първите лазерни апарати за епилация възниква веднага въпросът за влиянието им върху силиконовите импланти в гърдите. Затова е направен експеримент с лазер, пуснат директно върху самия имплант. Установено е, че той не оказва никакво вредно въздействие върху нито един вид имплант. Изводът е, че лазерната епилация в зона с импланти е напълно безопасна.

Увеличаването на бюста няма да лиши от възможност  желаещите да се епилират в тази зона. Светлината от лазера достига единствено до космения фоликул, а той се намира в горния кожен слой. При третирането с лазер светлината от апарата не може да достигне повърхността на импланта. Той пък от своя страна не се влияе от работата на лазерите. Процедурите са напълно безопасни при наличие на силикон.