Лесни методи за увеличаване и намаляване трайността и интензивността на парфюмите

testerТрайността и интензивността на всеки един парфюм зависи преди всичко от типа кожа. Всеизвестен е фактът, че един и същ парфюм ухае различно върху различния тип кожа. Също така, може би знаете, че сухата кожа не може да задържа аромата за дълго, а мазната точно обратното. Най-големи щастливци в този случай са хората с нормална кожа, тъй като самите дамски и мъжки  парфюми се създават именно за неутрален тип кожа.

И все пак има няколко хитринки, с които можете да въздействате върху вашия любим аромат. Следвайте начините, които сме описали по-долу, и ще можете да намалявате или увеличавате интензивността на парфюма си.

Ако искате да увеличите трайността и интензивността:

Предварително третирайте чистата си кожа, когато тя  е в нормалната си температура,  лосион или балсам за тяло. Добре е балсамът да има същия аромат като на парфюма или без аромат.

Нанесете парфюм два пъти или повече пъти на едно и също място без да го разнасяте. Така той ще се задържи по-дълго и ще има по-голяма интензивност.

Ако искате да увеличите само трайността:

Интензивността на даден парфюм се контролира с телесната температура.

За целта се изкъпете с гореща вода, след това плавно намалете температурата на водата до хладка. Останете за няколко минути, докато тялото ви започне да усеща водата като нормална.

След това се подсушете и нанесете аромата на желаните места. Парфюмът ви ще бъде по-дълготраен, ако не извършвате усилени физически движения.

Ако искате да намалите интензивността и трайността :

В случай, че парфюмът ви се струва прекалено силен, но все пак го харесвате, има начин, макар и по-труден, да намалите интензивността и трайността му. Най-лесно става като пръснете върху китката си и с нея да разнесете парфюма на други места.

По този начин площта, върху която нанасяте парфюма, се увеличава, което води до намаляване на интензивността и трайността, заради по-бързото изпаряване на парфюма.

Източник: http://tester-bg.com