Насоки за избор на мебели за баня

bania-24Банята трябва да бъде функционална, но и красива; да се поддържа лесно и да бъде модерна. Но какво обзавеждане да изберете – цялостно или да изберете мебелите поотделно? Явно всеки си задава този въпрос, затова ще ви дадем някои насоки, които ще ви бъдат от полза.

Най-напред трябва да вземете размерите на банята, за да се ориентирате към големината на мебелите. След това трябва да планирате тяхното разположение. Те трябва да са поставени на точните места, за да ви бъдат удобни за ползвани. Трябва да знаете какви тоалетни принадлежности ще ползвате най-често и къде да ги съхранявате за максимално удобство, дори и по време на къпане. Да имате представа къде ще бъде шампоана например, когато сте под душа. На пръв поглед това са едни дреболии, които обаче ще ползвате всекидневно.

Пресметнете колко шкафчета и етажерки ще ви бъдат необходими, като се съобразите с големината и формата на банята. Така по-лесно ще решите какви да бъдат те.

В онлайн магазините за баня ще откриете разнообразие от мебели за баня. Като цяло те са няколко вида: свободностоящи, стенни, вертикални колонки и етажерки.

Свободностоящите мебели могат да бъдат с борд или с крачета. Стенните шкафове са доста практични, тъй като оставят мястото на пода свободно и по този начин създават усещане за повече простор в банята. Колонките за баня също са много функционални, тъй като събират доста принадлежности. Етажерките за баня са подходящи за малките помещения. Те са лесно достъпни, не заемат много място и оптически уголемяват банята

От изключителна важност е осветлението за баня. Също така трябва да помислите за цветовете и не на последно място за огледалата. Тези три неща до голяма степен създават атмосферата. Освен централното осветление, в банята може да има на още няколко места: над огледалото или в някои тъмен ъгъл. Колкото до цветовете – тях избирайте внимателно, тъй като те създават различна оптическа илюзия.