Новите приложения в готварските печки

gotvarska-pechka-1

Преди пазарът да бъде потопен в избор от готварски печки с най-различни приложения, сякаш в България бяхме свикнали на ограничените качества на печките Раховец. Това време е отдавна отминало и днес всеки може да закупи модел готварска печка с отлични и отличителни качества.

 

Истината е, че колкото повече и по-добре изпълнени приложения има една готварска печка, толкова повече практичност и улеснение дава тя в кухнята. Приложенията може да спестят време, готвенето става по-лесно, почистването също, управлението на функциите е интуитивно, и т.н. Кои са приложенията обаче, които обаче домакинствата търсят?

 

Touch-контрол, LED дисплей – дори печката да е в класическа форма и визия, хората се интересуват от управление, което е напълно в духа на епохата. Програми, приложения, старт-стоп, когато всичко това е като при екрана на телефона сякаш отговаря на модерната кухня. Разбира се някои неща е добре да си останат в класическата форма и добрите стари копчета също да служат за управление.

 

Сензори за готвене – определено това са високотехнологични приложения, които работят за домакините и им позволяват да реагират при най-различни готварски ситуации. Когато водата трябва да заври при определена температура, когато разтопявате шоколад, когато готвите на пара, и т.н.

 

Ресторантска визия – много хора са запалени по кулинарния занаят и искат да имат вкъщи готварска печка, която по дизайн и функции отговаря на тези, които се виждат в малки и големи ресторанти. Разбира се този избор е субективен, но има и модели при които това си личи. Например вратички, които се отварят странични, дистанционно управление и т.н.

 

Що се отнася до функциите на самата част на печката, в която се пекат ястията, там приложенията са изключително практични. Достатъчно е да се прочете наръчника към конкретен модел, за да се видят възможностите за различен вид печене, вентилатор, микровълново печене и т.н. В един момент от гледна точка за готвенето, разбирането на тези функции са много по-важни за крайния резултат са различните видове ястия.