Перфектното спално бельо за гости

spalni-zavivkiНа всички ни се е случвало, когато пристигат гостите в последната минута, нашите резервни кърпи да са в пералнята. Ето нашите полезни съвети за спално бельо за гости, които ще ги накарат да си водят бележки за вашата целесъобразност и добрия ви вкус.

Създайте отделен раздел за вашето спално бельо и кърпи, които да пазите само за гости. Една резервна гама от кърпи за гости ще ги накара да се почувстват като у дома си. Удобна възглавница и олекотена завивка ще позволят на госта ви да се затопли през зимните нощи. През лятото може да е необходим резервен чаршаф като алтернатива на завивката.

Перфектният шкаф за спално бельо може да бъде завършен с ароматизирани сашета или капсули, които да поддържат колекцията ви от битов текстил за гости свеж и ароматизиран. Така ще създадете зашеметяващ и траен спомен за гостуването във вашия дом и вашите гости няма да имат търпение да ви посетят отново. Изберете леки и естествени аромати, защото не всеки човек обича ароматизирани тъканите, с които спи, а някои хора дори не могат да заспят, ако миризмата не е натурална, а твърде натрапчива и остра.

Създайте спокойна среда за сън във всички помещения за сън – основната  спалня, спалнята за гости, спалнята на децата или възрастните родители. Всяка спалня е препоръчително да бъде поддържана във вид, който да ви предразполага към почивка, а не към разсейване. Всяко устройство, свързано със забавление или работа, като телевизори, компютри, таблети, джойстици и мобилни телефони, трябва да бъде изключено или дори по-добре, изнесено от стаята! Те не само ще ви попречат да заспите, тъй като те стимулират мозъка, но те могат да станат разрушителни в неподходящи времена и да ви събудят. Също така синята светлина, която се излъчва от тези устройства, потиска производството на хормона мелатонин в мозъка, който ни е необходим, за да се чувстваме сънливи.