Покупка на яхти втора ръка


Често бъдещите собственици при избора на яхта предпочитат яхти втора ръка. Ако сравним пазарът за употребявани автомобили, то този на употребявани плавателни съдове е още по-привлекателен за купувача.

На първо място, това се дължи на факта, че състоянието на яхтата се влошава през годините, но не толкова, колкото цената пада. В Европа и САЩ този пазар е огромен. Можете да намерите почти всякакъв вид плавателен съд, но има един основен проблем – доставката. Това се дължи на факта, че са с извънгабаритни размери и трябва специален превоз. Използва се почти винаги превоз по море на палубата на големите плавателни съдове. Големите плавателни съдове достигат мястото на предназначение на самоход – те се справят перфектно с дългите разстояния.

Най-популярните моторни лодки могат да бъдат транспортирани от всяка точка на света в контейнер по вода, както и по суша с камион. За Европа този вариант е напълно приемлив. Разходите за този начин на доставка са и по-малко. Проблем може да бъде размерът на контейнера. За доставка на големите яхти втора ръка най-достъпен и лесен начин за доставка е тегленето.

За всеки отделен случай се взема конкретно решение. Това зависи от вида и размера на избраната от вас яхта. От значение е географското разположение, но по вода винаи има решение – разстоянието не може да бъде пречка за вашия избор. Пазарът на яхти втора ръка и лодки е изключително развит В САЩ и може да се направи избор на всякакъв вид плавателен съд на изгодна цена. Доставката може да бъде осъществена в контейнери или директно на палубата на товарните кораби по море. Най-напред се определя маршрута на пътя, а от това зависи и определянето на подходящия начин за транспортиране на яхтата.

Основната причина за закупуване на яхти втора ръка е, разбира се, цената. Винаги е по-добре да се плати по-ниска цена, защото при употребяван плавателен съд ще се наложат и допълнителни разходи. За това клиентите предпочитат да правят своя избор на яхти втора ръка от близки яхт клубове и от такива, за които има добри отзиви.

Брокерите от всеки яхт клуб, който държи на реномето си, са винаги точни с клиентите. Предлагат им пълен оглед на яхтата както на пристанището, така и във вода с пълно натоварване на двигателя. Така се тестват и ветроходните плавателни съдове.