Полезни съвети за фитнеса

talking-at-the-gymРедовните тренировки и постоянството в залата са ключови за постигането на добри резултати, но понякога това желание може да се превърне в мания. Ето някой основателни причини да разредите тренировките си:

  1. Станали сте много слаб

Прекаляването с тренировките може да доведе до нездравословно отслабване, което да повлиае негативно на имунната система.

  1. Имате нередовна менструация

Много честите тренировки и неправилни диети, могат да доведат до нередовен цикъл.

  1. Проблеми със съня

Често проблемите със съня могат да са вследствие на претрениране, когато тялото е прекалено стресирано.

  1. Промени в настроението

Прекаляването с тренировките може да доведе до повишена тревожност и раздразнителност, поради повишени нива на стреса и умората.

  1. Завишен апетит.

Колкото повече тренирате, толкова по-голяма нужда има организма Ви от храна. Ако тренирате прекалено много, гладът може да се окаже много сериозен през  цялото време.

  1. Постоянна умора

Ако имате липса на енергия през цялото време, очевидно е че тялото Ви не успява да се възстанови. Постоянната умора е признак на претрениране и повишени нива на стреса, които може да са вследствие на постоянните тренировки.

  1. Ако сте постоянно изнервени.

Намирането на баланс е най-важното условие за да водите щастлив и спокоен живот. Ако се чувствате пртиснати от постоянни тренировки и непрекъснато сте под напрежение, може би е дошъл моментът да си дадете малка почивка от физическото натоварване.

  1. Не намирате време за близките си хора.

Ако заради постоянните тренировки, Вие не успявате да отделите време за най-близките си хора, е разумно да преусмислите стратегията си. Спортът е много важен, но той не трябва да пречи на други важни неща от ежедневието Ви.