Предпоставки за смяна на щрангове


Щранговете са основа за добрата работа на всяка от битовите системи – водоснабдяване, отопление и циркулация. Това налага те да се поддържат в добро състояние. В старите жилищни сгради са използвани метални тръби, които за онова време са били най-доброто решение.
Сега нещата са в много по-добра светлина. На пазара се предлага голямо разнообразие от тръби – метални, медни, пластмасови, полипропиленови, като всеки вид си има своите предимства и недостатъци.

Най-широко приложение при смяна на щранговете намират тръбите от полипропилен. Основното им предимство е това, че не корозират, а именно корозията е нанесла вреда на съществуващите метални тръби. За последиците от корозиралите тръби няма нужда да се пише, защото всеки собственик на жилище в стара жилищна сграда е наясно и се сблъсква с тях ежедневно. Това е причина на общо събрание на собствениците да се вземе решение за смяна на щранговете. Всеки иска да е спокоен в жилището си, да има нормална вода, отопление и без проблеми в канализацията.

Отговорността за смяна на хоризонталните и вертикални тръби трябва да е от фирма за ВиК услуги. Само професионалистите ще се справят качествено с този ремонт и вие може да разчитате на отлична работа на всеки от щранговете. Намирането на фирма е лено. Може да ползвате интеренет, обяви в различни издания, както и мнение на приятели, които вече са направили този ремонт.

Професионалистите от ВиК правят смяна на тръбите в рамките на един работен ден, което е само във ваша полза – ще останете за кратко без вода. Освен това след приключване на ремонта, работниците ще почистят отпадъците и ще ги извозят на определеното за целта място.

Смяната на щранговете включва премахване на старите метални тръби и поставяне на полипропиленови. На всеки щранг се поставя спирателен кран, който улеснява всякакъв ремонт. Внимава се с разположението на щранговете, за да е съобразено с нуждите на собствениците. Поставят се ревизии, за да се решава лесно всеки възникнал в бъдеще проблем. При съвременната смяна на щранговете се цели компактното им разположение, за да се икономиса място и да се предаде по-приятен вид. Само новите щрангове гарантират сигурност на системите.