Този стар проблем – отпушване на канали


Проблемът отпушване на канали съществува редом с наличието на канализация. Появява се преди всико поради липса на отговорно отношение към ползването на каканализационната система. Запушените канали са по-често явление в старите жилищни кооперации, където канализационният щранг е стара метална тръба. Ръждата, която е насъбрана във вътрешностра на тръбата, задържа отпадъците от отпадните води и това забавя тяхното оттичане.

Причините за запушени канали са най-разнообразни. Изхвърлянето на всякакви отпадъци в тоалетната, насъбрани косми във ваната, миенето на домашни любимци, а в кухнята мивката създава проблем поради насъбрани отпадъци и мазнини от миенето на съдовете.

За да се справи с отпушването на сифони и тръби, всеки собственик ползва наличните средства. Често в употреба влизат и химически препарати за почистване на канали. Особено внимателни трябва да бъдете към тяхната употреба, да се спазва стриктно инструкцията за ползването им и да се съобразите с вида на тръбите в канализацията.

Използването на ръчна вкуум помпа и тел за почистване на канали има добър резултат когато запушването е слабо и е в близост до сифона. Запушванията с голям отпадък или предмет, както и тези дълбоко в канализацията могат да бъдат отстранени само от професионалисти. В този случай е най-добре да се доверите на фирма за ВиК услуги. Разгледайте различните предложения в интернет и изберете най-доброто. Като казваме най-доброто имаме предвид фирмата да разполага със съвременно техническо оборудване за отпушване на канали и почистване на канализацията.

Ползването на видео камера позволява да се открие точното място на запушване, което улеснява отпушването на каналите. С ползването на камера отпушването става бързо и качествено. След като се знае точното разположение на причинителя на проблема, може лесно да се избере най-подходящия начин за действие. Особено ефикасно е хидродинамичното почистване на каналите с вода под налягане. Тогава не само се отстранява тапата на запушването, но се почистват много добре и тръбите.

Отпушването на канали от професионалисти е качествено и за дълго време няма да се налага ползването на такава услуга. Професионалистите ще ви дадат и препоръки за профилактика на канализационната система. Препоръчително е да имате записан телефонен номер за отпушване на канали, за да се справите при екстремни случаи. Повечето наложили се фирми в тази област имат дежурни екипи през цялото денонощие.