Уеб дизайн – история и развитие в годините

Уеб дизайн – света в който един сайт оживява, за да стане видим на потребителите. Разбира се към уебдизайна се добавят елементи, като оптимизация за СЕО, интернет присъствие и репутация, платена онлайн реклама и други. Та според историята, какво е уебдизайна и кога се е зародил? В WebDesignBulgaria.net винаги сме готови да откликнем на вашите желания и да създадем най-добрият уеб дизайн за бизнес лицето ви онлайн. Технически дизайна за уеб, може да се определи, като създаването на хипервръзки. Тези връзки са интерактивни препратки от една уеб страница на друга, препратки към текстове и изображения и в крайна сметка получаваме едно цялостно HTML изготвяне на уеб страници, сглобени в сайт. Ето и малко за началото на уебдизайна…

Уеб дизайн – история, развитие и действителност

Връщайки се назад в годините, уеб дизайна започва началото си от ЦЕРН или Европейската организация за ядрени изследвания. Учудващо нали? Но именно тази организация създава уеб страници с текстове, като вътрешна система-каталог. Не след дълго използването на хипервръзки набира скорост, защото е супер полезно и се появява графичния браузър “Gopher”. В него освен форматиран текст е имало и изображения. След време навлиза и WWW (Световната мрежа) и така се ражда интернет пространството, което днес е населено с милиони уебсайтове! Скрипта на страницата до голяма степен е част от уеб дизайна, защото създава цялостното функционално и визуално оформление на самата страница.

В голяма степен креативността и техничната страна на нещата се срещат в уеб дизайна, за да дадат началото на един уникален уебсайт. CSS днес е важна част от един сайт, както оптимизацията за търсачки СЕО, уникалните текстове, адаптивността и прочие. Макар и част от графичния дизайн, уеб дизайна е изцяло самостоятелно направление, което има своите важни особености. При него нещата са много по-динамични, променливи и свързани с редица други интернет фактори. Важното за един дизайн на уеб е едно – визуална атрактивност на база сложна функционалност с максимално опростена използваемост. Тоест, колкото по-ясен дизайн и гъвкав, толкова повече потребители! WebDesignBulgaria.net са на ваше разположение, за да имате уникален уеб дизайн, гъвкав, функционален и различен. Така онлайн бизнеса ви ще процъфтява!