Цветът на косата – защо, как и кога

Експерименти с цвета на косата, защо не?

Коя дама не е изпитала неустоима нужда да експериментира,Цветът на косата – защо, как и кога

та макар на тест да подлага косата си?! Всички сме го правили, но съществуват тактики, които могат да защитят космите ни до максимална степен. Такива, които с едно небрежно действие да навредят трайно. Последното жертва следващите няколко месеца (минимум 6 месеца) от естествената красота.

ИНТЕРПОЛЕЗНО.COM дава някои ценни съвети как да експериментирате с цвета на косата си. Повече за подобни статии, разгледайте в официалната страница на сайта.

Ето сега и кога, как и защо да пробвате нов цвят на косата:

Избор в цвета на косата

Преди да изберете най-подходящият тон от палитрата с модни нюанси, тествайте върху кичур. Ако ви предстои важно събитие, а до него остават броени дни, то добре е да предвидите боядисване няколко дни по-рано. Промяната в имиджа дава множество възможности, но трябва да са на лице не само експериментаторските ви умения, а и познания. Започнете с прическата и избора на нов цвят. Специалиста във фризьорския салон, може най-добре да насочи каква промяна е подходяща за вас, както от естетична гледна точка, така и за поносимостта на косата ви към новия цвят. Каквото и да е решението, то трябва да е консултирано с фризьор, за по-голяма сигурност. Вълнуващата промяна е във вашите ръце и сега вие може да изненадате околните и себе си.

Покупка на боя

Изберете от пазара за бои такава, която има най-голяма популярност и понася на по-голяма част от жените. Ако харесвате даден нюанс от дамските бои и смятате, че той ще подхожда на визията ви, няма какво повече да умувате. От многообразието на цветове бои за коса, което пазара днес предлага едва ли ще срещнете трудност. Изберете актуални цветове или както често са наричани „модерни“ цветове бои. Новата прическа ще даде ново самочувствие, а често и имате право на избор измежду повече от 20 нюанса. Активните пигменти са със силен покриващ ефект и процедурата трае има няма 30 минути.

Какво още да съобразите

Добре е да имате предвид, че в зависимост от естествения цвят и редица други предпоставки, боята „хваща“ в различна степен. Нюансите са по-пропускливи, когато косата е с по-тънки контури или къдрава. След къдрене се препоръчва да се изчака известно време (поне седмица) и тогава да се боядисва. На тънките кичури косата трябва да бъде тествана преди цялостното нанасяне.

За различен тип коса

Дългите и гъсти коси се нуждаят от две ръце, за да се получи желания цвят. За посивелите коси е нужно да не се пести боя. В случай, че се променя цвета трябва да се направи по-сложна процедура. Така например от преминаване от по-тъмен към по-светъл цвят се изсветлява предварително косата и едва тогава се оцветява. Между нанасяне на две бои се изчаква поне 24 часа.

По време на боядисване се получава и боядисване на кожата на главата, а това никак не е приятно. Научете повече за сулфатът и как вреди на косата. За да се предпази кожата около ушите, лицето и врата се препоръчва нанасяне на дълбок пласт крем. На места, където има крем по косата, боята не хваща, а това е добре да се вземе предвид, за получаване на отлични резултати.