5 задължителни елемента за детската стая

Стаята на вашето дете е неговото специално място, където да играе, расте и развива въображението си. Затова като родители, ваша задача е да създадете пространство, в което  дете ви ще се влюби. Хлапетата са изпълнение с енергия, весели и игриви, затова тяхната стая  трябва да бъде цветна, уютна и изпълнена със забавни активности, които да радват вашия малчуган. За да помогнем на всички родители, в тази статия сме подготвили няколко елемента, които смятаме, че са задължителни за детската стая. Вижте кои са те:

  1. Място за игра

Разбира се, нямаше как да не започнем именно от мястото за игра, защото то е най-важната част от стаята на вашето дете. Затова уверете се, че сте обособили този специален кът и сте го снабдили с всичко необходимо.

На първо място, погрижите се за удобството на детето и вземете красив и забавен детски килим. Той ще придаде настроение в стаята, но също ще предпази детето от студения под. Ако все още не сте се сдобили с такъв, заложете на детски килими от Kamko.bg. В техният сайт ще откриете голямо разнообразие от цветове и материи, които ще направят детската стая още по-магическа. Повече информация ще откриете тук:  https://www.kamko.bg/category/podovi-nastilki/kilimi/detski-kilimi/.

В мястото за игра, разбира се, трябва да има много играчки, с които вашият наследник ще се забавлява. Изберете плюшени играчки, интересни настолни игри, боички за рисуване и т.н. Гарантираме ви, че това ще се превърне в неговото любимо място, където ще прекарва часове наред.

  1. Място за организация

А всички тези играчки, трябва да бъдат грижливо организирани, в противен случай в детската стая бързо ще настъпи хаос. Така че този елемент е по-скоро задължителен от гледна точка удобството на родителите. Вариантите за организация са много. Един от най-практичните са пластмасовите кутии, в които може да сортирате играчките по категории. Така детето ще знае кое къде  се намира, а също така ще може да ви помогне, прибирайки нещата си в правилните боксове. Тях може да пъхнете под леглото, така че да не заемат прекалено много място.  Друг вариант е да изберете голямо кошче за играчки, където да съберете всички играчки.

  1. Гардероб

Много често, родителите подреждат детските дрехи в своя гардероб. Съветваме ви да вземете отделен гардероб, който да сложите  стая на вашия малчуган. Колкото по-големи стават хлапетата, толкова повече те развиват собствения си стил и започват сами да избират какво да обличат. Вземете гардероб, който има огледало на вратата, за да може детето ви да вижда  тоалетите, които само е подбрало. За да направите обличането, а и организацията по-забавни, може да подредите дрехите по цветове.

  1. Библиотека

Много родители споделят, че децата им не проявяват интерес към четенето. Един начин, по който може да стимулирате вашия малчуган по-често да посяга към книгите, е като направите неговата собствена библиотека. В нея сложете любимите ми приказки, книжки и комикси. Допълвайте заглавията с нови, така че да не му омръзват. Може да изберете малки лавици, които да поставите върху стените и там да подредите книгите. Така освен практичност, ще постигнете и интересен декор. И още по важното –  ще мотивирате детето ви да чете по-често.

  1. Стена на славата

Последно, но не на последно място, е стена на славата. Това е кътче, което всеки малчуган заслужава да има в детската си стая. Ако не сте запознати с тази концепция, стената на славата е място, където да излагате постиженията на вашето дете. Там може да сложите снимки от първия учебен ден, училищни медали, грамоти или рисунки, които е нарисувало. По този начин ще покажете колко  много се гордеете с всяко малко постижение, а вашето дете ще се чувства ценено.

Това бяха нещата, които трябва да има в детската стая, за да й придадат цвят и настроения, а също и практичност. Присъстват ли всички те в стаята на вашия малчуган?