Мода за джентълмени

eelgantДнес, през 2018 година, по всичко личи, че джентълмените отново биват на почит. Поне това показват редица модни издания, доказали се в цял свят.

Модата за джентълмени включва редица моменти, аксесоари и стил на обличане, който се отличава от традиционният. Например, джентълменът почти винаги носи шапка.

По какво се различава джентълменът от традиционният мъж?

Често, да се почувстваш истински мъж е въпрос на възраст, но джентълмен е въпрос на избор. Вие можете да изберете дали да бъдете джентълмен, или батка .

Истината е, че джентълмените са рядка „порода“ мъже, която през годините поизчезна, но прави приятно впечатление ,че този тип мъже през последните месеци увеличават, т.е. броят на истинските джентълмени расте, а и с това самия интерес.

Съществуват няколко важни фактора, които отличават джентълмените от традиционните мъже. Ето ги и тях:

  1. Джентълменът се облича спретнато, с класически и добре изгладени дрехи, най-често костюм, вратовръзка и шапка.
  2. Джентълменът е добър баща, съпруг, приятел, партньор.
  3. Джентълменът е загрижен за околните, вълнува се от приятелите и познатите и често е справедлив.
  4. Аксесоарите, които присъстват в гардероба на джентълмена са: часовник, вратовръзка, колан, луксозен и изискан портфейл, лула и други сходни.

Добре изгладени ризи, панталони, пуловер и шлифер също присъстват в ежедневното облекло на джентълмените. Панталоните чинос също са подходящи за ежедневно облекло. Често се съчетават с тениска с яка или ежедневна риза. Подходящи са предимно за летните месеци.

Естествено, трябва да обобщим, че да бъдеш джентълмен не е достатъчно да се обличаш стилно. Не може джентълмен, който е добре облечен, да не е кавалер, да не спазва елементарните правила на изтънченият господин. Също така, трудно може да се изяви джентълмен мъж, който е на 18 години. Най-често джентълмените са 30 + години.