Как да изберем най-подходящите зимни дамски боти

Изборът на зимни обувки е важно условие да си осигурите топлина и комфорт през студените дни, затова трябва да бъде внимателно обмислен. Първото нещо, което трябва да се вземе предвид е материалът на изработка. Разбира се, най-добрият вариант са дамските боти от естествена кожа. Не е тайна, че те отдавна са известни като символ на лукс, комфорт и практичност. Имат редица предимства – много са издръжливи, топлят отлично и прилепват идеално по извивките на крака.

Много харесван материал е също така и велура. Той е мек, нежен към кожата и е в състояние да добави луксозно докосване към всеки един тоалет. Поради тази причина също е предпочитан избор, но за разлика от ботушите или моделите дамски боти, изработени и ушити от естествена кожа, тези, направени от велур, изискват много повече грижи. Когато времето е влажно върху него остават забележими следи. Това налага повече усилия за поддръжка и почистване на зимните дамски боти.

Дамски боти за зимата
Зимни дамски боти

Обувките и есенно-зимни боти от изкуствена кожа идват в най-голямо разнообразие от модели и са на най-достъпна цена. Ако синтетичната кожа е с добро качество, тя може да бъде един успешен заместител на естествената. Ако ли не, най-вероятно ще се напука и повреди много бързо, особено ако времето е влажно и студено.

Когато избираме зимни боти, освен материалите, от които е изработена горната част, добре е да огледаме внимателно и подметката. Здравата и гъвкава подметка на ботите е гаранция за издръжливост и удобство. Дебелината също е от значение, като тя трябва да бъде минимум един сантиметър. Най-издръжливите материали са каучук и полиуретан, които са с висока водоустойчивост.

Важно е да обърнете внимание на грайферите преди покупка на боти или ботуши за зимата. Особено през зимата, това е много важно условие за вашата безопасност, тъй като едно подхлъзване крие огромни рискове.

Закопчаването също е от значение. То може да бъде с помощта на цип, велкро или връзки. Ако сте избрали зимни обувки или дамски боти, затварящи се с цип, обърнете внимание на здравината му. По принцип връзките изискват най-големи усилия при обуване и събуване, а най-малки – моделите на ботите, които се затварят чрез велкро и цип. За зимни условия са най-подходящи ботушите и ботите с цип, за да не пропускат влага към вътрешността на обувката и краката на дамите.