Oбщото между Аpple и BMW

1438536339apple_bmw_logoКато цяло, не сме свикнали да правим някаква връзка между Аpple и BMW. Но това коренно се промени през изминалите години. От BMW с гръм и трясък пуснаха нова серия от аксесоари, които са за ползване само с продукти на Apple. Явно този маркетингов трик е сработил. Така автомобилния производител, освен че повиши приходите си, успя да се погрижи и за пътниците си. За тяхното забавление, сигурност и информираност. И за двете компании знаем, че са изключителни иноватори с добри дизайнерски хрумки. Затова, можем само да се радваме на такъв съюз и той не ни учудва.

iPad док едно от първите устройства за BMW. То представлява поставка, която се върти и се закрепя за предната седалка. Целта й основно е да забавлява капризни деца и да осигурява интернет връзка за пътниците на задната седалка. Идеята на тази поставка е за нея да може да се задържи iPad, който да се върти. Недостатък е това, че ще трябва отделно да зареждате таблета си, тъй като поставката не разполага със захранващо устройство.

От BMW успяха да интегрират успешно iPhone в колите си. Докът за iPhone на BMW ще може да поддържа BMW Link. Така телефона ви ще се свързва чрез блутут към GPS системата и радиото в колата ви. Идеята е телефонът ви да замени заводската система на BMW частично.

Похвално е, че BMW подобрява своите иновации и се развива. Прогресът на компанията се вижда осезаемо в колаборацията си с Apple. Двете компании си сътрудничат от години, но в последно време успяхме да видим една по-мащабна интеграция от страна на BMW. Преди време, всички разчитахме на слуховете, които се носеха от години. Те твърдяха, че BMW ще получи съпорт от Apple за подобряване на интерфейса в колите им. Както и че ще се поддържа iPod Out функционалност в новите серии BMW. За наше щастие тези слухове се превърнаха във факт.