Как да подберем най-добрият за нуждите си матрак?

Подходящ и удобен матрак

В един момент всеки узрява за идеята да си смени стария матрак, като се възползва от някоя от многобройните оферти за покупка на нов продукт за сън. Най-лесно е да се влезе в първия магазин за мебели за спални, борса за матраци или да се проучи, какви продукти се продават в Интернет и да се избере подходящият. Матраците, които са най-известни и търсени са няколко марки, така че няма как да се объркате. Ще споменем само няколко от тях – това са Магнифлекс, Нани, Парадайс. Те и още няколко са сред марките, които предлагат качествени продукте за сън, като възглавници, матраци и протектори на конкурентни цени и са достъпни за всеки джоб.

Ситуацията на пазара вече позволява и да се сдобием с нови мебели, включително и нови матраци и чрез разсрочено заплащане.

Животът на матраците оптимално е около 10 години. След това си остава като проблем какво да правим със старите и ненужни продукти, как да им вдъхнем нов живот и може ли един топ матрак да помогне. Ако качеството на стария е вече безвъзвратно загубено, ще трябва да си купим нов.

Но как да изберем най-подходящия за нуждите ни?

Така например ако имате хора с белодробни проблеми, то е добре да се доверите на матраци Парадайс например, които могат да ви позволят не само да се радвате на чудесен комфорт, но и да се отървете от досадните акари. Те са причинителите на много алергии, а и на проблеми с астмата например.

Ако не сте специалист по здравословен сън е добре да имате предвид няколко неща, когато отидете до борсата за матраци. Така например ако живеете сами то е нужно да имате добър и удобен матрак, който да е с размери приблизително 90/200. Не правете компромиси с размерите, защото те ще ви позволят да се наспите качествено. Ако пък сте двама се доверете на спален продукт с размери минимум 160/200.

Никога не забравяйте, че тялото се движи по време на сън и е добре да си оставите достатъчно свободно пространство, за да можете да спите качествено. Ако сте двама, то е добре да заведете и партньора си в магазина за спално обзавеждане, с цел да подберете най-добрият и да си тръгнете с него или пък да поръчате матраци онлайн от сайта на въпросния магазин.

Не се съмнявайте в това, което ви кара да се чувствате добре. Просто легнете върху леглото или спалнята и усетете извивките си и как те стават едно цяло с него. Матрак не се пробва, като просто се докосне с ръка. Важно е да легнете върху него. Не по-малко важно е да не забравяте, че човек прекарва средно по 200 000 часа в живота си, в които спи. Всичко това означава, че сънят, колкото и да не е любим за някой хора, е много важна част от живота ни.

А после, какво да направим със стария матрак.

Най-лесно е за го изхвърлим, но ето и няколко практични идеи за неговото повторно ползване.

Ако се прояви хитрост е доста идейно да се използват старите матраци като платно за нов арт проект. Цели или напълно разглобени, вашите легла осигуряват отлична възможност за творчество. Спокойно може да се прояви креативност като промените начина на употреба на старите си матраци. По света съществуват достатъчно организации, които имат за цел да се насърчи повторната употреба и рециклирането. Те често търсят начини как да спонсорират различни състезания по дизайн на устойчиви теми.

Като идея: би могло да се използват стари матраци в конкурс за дизайн. Така да се насърчават художници, дизайнери и всякакви иноватори, за да се превърне ненужните, изхвърлени продукти в нови и полезни продукти за повторна употреба. В разработката на един подобен проект като критерии за оценка обикновено се изисква съставяне на подробен план, тип проект, за това как да се направи на новия продукт. Изисква се и прогнозно виждане за времето напред как ще се разшири тази употреба, за да спасят колкото се може повече ненужни продукти и все по-малко количество да завършват на сметището. Интернет и пресата са пълни с подобни предизвикателства за конкурси за изхвърлени предмети.