Хазартните татуировки и тяхното значение

Тялото ми е храм и татуировките са моята история.

Късметът ми е религия, а залозите – вярата.

 

Мастилото върху кожата и залозите не са толкова различни за човешкото съзнание. Феновете на татуировките и тези на хазарта имат сходен процес за вземане на решения, независимо дали говорим за мастило или коефициенти. Татуирането и залозите могат да имат един и същ прочит, тъй като играят с непознатото – точно както е с татуировката, която се вижда едва накрая, така е и с резултата от залога. И не е изненадващо, че по телата на хората по цял свят има многобройни хазартни татуировки.

В тази статия сме събрали някои от най-популярните и тяхното значение.
 

Асо пика

 

Не само песента е направила символът широко известен и разпознаваем (Ace of Spades на Motherhead), но и може да го видите на кожата на милиони хора. Интересното е, че той има двойно тълкуване – за късмет и смърт, и е особено популярен по време на Виетнамската война, когато американските войници го рисуват върху шлемовете си, за да плашат врага. За виетнамците това означава смърт, а за американските пехотинци – късмет.

 

 

Череши

 

Игралните автомати са най-играната хазартна игра в света. Докато татуировката на слот машина не е лесна за откриване, черешите, носители на големите победи в играта, се отчитат добре при рисунките върху телата. Три череши подред е мечтаната гледка, особено, ако това са вашите пари и затова татуировката символизира късмета и сполуката.

 

 

Осма топка

 

Не можем да изключим от подобен списък осма топка. Интересното е, че този символ има двойно значение – за добър и лош късмет. Последното вкарване на осма топка е победа, но ако се направи преждевременно, е загуба. Така татуировката се счита за символ на случайността, а дали е добра или лоша – зависи от вас.

 

 

Зарове

Стара, но златна. Играта на зарове е с нас от самото начало. Те са порталът към неизвестното. Макар в ръката ни да изглеждат статични кубчета, хвърлянето им предизвиква огромна енергия. Дизайнът с пламтящи зарове символизира късмета или страстта към хазарта.

Жената-късмет

Образът на красива жена, седнала около зарове, чипове, карти и купчини злато. Жената-късмет директно води към доброто и доходно състояние.

 

Жокер

За щастие, Джаред Лето не успя да унищожи образа на уплашения и обичан Жокер. Жокерът, който се усмихва от покер карта, е символ на хазартния късмет, но и на злобата и измамата, а те не са ли необходими, когато става въпрос за покер?

Седмици

Магическото число, което милиарди хора смятат за изключително и необикновено. Седем означава късмет по кожата и на масата за крапс.

 

Покер чипове

Ако искате да знаете значението на чиповете, трябва да спечелите много от тях в покер игра. Когато имате най-голямата купчина пред себе си, тогава ще узнаете всичко за техния смисъл.

 

Това са някои от най-разпознаваемите символи за хазартни татуировки, но не приемайте списъка за даденост. Татуирането е нещо лично, както е и с късмета. Различни хора, различни символи. Ако обмисляте хазартна татуировка, вижте какво са направили другите, но изберете свой дизайн, така както избирате сами късмета си.