Дългата коса при жената

Жената просто се нуждае от дълга коса! Това я прави по-женствена и сексапилна.
Това се отнася само в случаите, когато е добре поддържана. За да запазите вашата коса здрава, трябва да полагате системни грижи за това.

Ще ви предоставим няколко съвета, които определено подобрят здравето на косата ви.

Масажирайте скалпа.

Масажирането на скалпа спомага за по-добро кръвообращение, което пък стимулира растежът на косата.
Затоплете вид масло (може и зехтин), нанесете върху главата си и масажирайте с бавни и плавни движения. Може да използвате кокосово мляко или бадемово. Маслото от лавандула стимулира растежа на косата.

Тази процедура е добре да се прави веднъж на една или две седмици за здрава и красива коса.

Не мийте косата си всеки ден

Това е много стар спор при жената. Отговорът е, че не трябва да се мие всеки ден, защото това отнема допълнително от маслата и слоевете на косъма. Колкото повече се миете, толкова по-трудно е за косата да се хидратира.

 

Използвайте балсам или маска при всяко миене.

Добре, не е задължително да бъде при всяко миене. Може да пропуснете едно, две, ако ви е свършила маската и магазинът е затвори.
Относно това какъв продукт – някой който не омазнява излишно и не е прекалено агресивен към косата ви.
Нещо нежно и леко, би свършило чудесна работа. Ако имате позната, която използва маска за дълга коса, може да се консултирате с нея.

 

Изплаквайте с хладка вода.

Жената не е любителка на студената вода, но е по-добре за косата, след всяко измиване да я изплаквате със студена вода или поне хладка накрая.

Сушете внимателно косата си.

Не си и помисляйте да използвате най-силната степен на сешоара! Подсушаването трябва да става нежно и внимателно с леки потупвания и обиране на излишната вода от дългата коса.
Може да срещнете в интернет пространството и съвети, да използвате стара тениска за сушене. Това помага от гледна точка на старият плат и е по-добре за косата на жената.

 

За финал, най-добрият съвет които всяка жена може да ви даде е – подстригвайте редовно.
Ако ви звучи объркващо, тайната на дългата коса е да посещавате фризьора си поне веднъж в месеца, за да премахне цъфналите връхчета.
Това допълнително освежава косата и и помага да расте.